Ekologija

Ljubitelji prirode čiste divlju deponiju kod Lidla i pozivaju sugrađane da im se pridruže

Foto: A.D.
Ekološki osvešćeni građani će 30. maja četvrti put skupljati smeće u okviru kampanje čišćenja okoline "Zavrni rukave" na 46 lokacija u Srbiji. Kampanji su se priključili i naši sugrađani koji će sutra od 10h čistiti divlju deponiju kod marketa Lidl, u Duvaništu.

„Zavrnimo rukave i očistimo divlju deponiju. Budite i Vi deo društvene ekološke kampanje „Zavrni rukave“ koja će tog dana okupiti veliki broj lokalnih ekoloških organizacija i neformalnih grupa. Dajmo svoj doprinos čistijem gradu i lepšoj životnoj sredini!“, pozivaju građane iz Eko Gerile. Mesto okupljanja je na bedemu iz Lidl-a. Organizatori akcije napominju da je predviđeno trajanje akcije 2h i mole sugrađane koji su u mogućnosti da ponesu lopatu.

Eko Gerila je uzela učešča u prošloj ekološkoj akciji i tom prilikom očistila smeće na tri lokacije u gradu. Tokom prošle akcije očišćen je prostor kod vrtića “Vilin grad” u Čalijama, prostor kod stadiona Železničar i deo iza Hitne pomoći. Takođe, jedna grupa čistila je i izletište Ženeva u Niškoj Banji. Učestvovalo je oko 60 građana.

Akciju „Zavrni rukave“ pokrenule su ekološke organizacije Trash hero Serbia i Eko straža. Od marta su organizovane tri akcije u kojima je očišćeno smeće na 70 kolacija širom Srbije.U kampanji „Zavrni rukave“ uklanjanje đubreta nije jedini cilj. Pokrenuta je da bi se masovnim akcijama uticalo na institucije da regulišu upravljanja otpadom, da sprovode zakon i propise i da se u javnosti skrene pažnja na pojavu bacanja otpadaka u okolinu.

U akcijama je do sada učestvovalo dve i po hiljade ljudi, od čega dve hiljade na poslednjoj, na 52 mesta u više od trideset gradova i sela. Akcija je otvorena za sve zainteresovane, a oni će spisak i mesta okupljanja pronaći na Facebook stranici i vebsajtu Eko straže. Zavrni rukave se prvi put održava na Divčibarama i Zlatiboru, u Novoj Varoši, Ečki, Novom Pazaru, Pančevu, Jagodini, Braničevu, Đurđevu i Beški.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Gloria Gaynor
On Air!

I Will Survive

Gloria Gaynor
Lacni Franz
Za 1 minut

Naj Ti Poljub Narise Ustnice

Lacni Franz
Nicim Izazvan
Za 5 minuta

Jer Te Vise Ne Volim

Nicim Izazvan
David Austin
Za 9 minuta

Turn to Gold

David Austin
Virgins
Za 13 minuta

Rich Girls

Virgins

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend