Ekologija

Na preliminarnoj rang listi za zamenu individualnih ložišta 83 Nišlija

Od ukupno 96 prijavljenih građana na preliminarnoj listi za subvencije za zamenu individualnih ložišta na drugom konkursu Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj, nalazi se 83 Nišlija. Subvencije za ugradnju kotlova na gas dobiće 46 domaćinstva, dok će 37 dobiti novac za ugradnju kotlova na pelet. Na drugom konkursu nije bilo zainteresovanih građana za priključak na mrežu Toplane.

Zbog slabog odziva na prvom, krajem oktobra je raspisani drugi konkurs za subvencije, a na preliminarnoj listi su 83 Nišlija koji će dobiti 50% novca potrebnog da zamene šporete na drva i ugalj pećima na pelet ili da se priključe na mrežu gasa.

Prema preliminarnoj listi 46 građana je konkurisalo za sredstva za zamenu postojećih uređaja onim na gas, što je skoro tri puta više nego na prvom konkursu kada je za ovu meru konkusrisalo 19 građana.

Dok će 37 građana dobiti novac za ugradnju uređaja na pelet. Na drugom  konkursu nije bilo zainteresovanih građana za priključenje na mrežu gradske Toplane.

Za zamenu individualnih ložišta iz budžeta Grada Niša i Ministarstva zaštite životne sredine izdvojeno je 17,6 miliona dinara, što je dovoljno za oko 200 domaćinstava.

Na prvom konkursu na kome je subvencije dobilo 64 Nišlija,  utrošeno je nešto više od 4 miliona dinara, dok je na drugom  utrošeno 6.648.619 dinara, a u kasi je ostalo još oko 5 miliona dinara.

Hoće li biti trećeg konkursa i kada građani mogu da ga očekuju pitali smo Kancelariju za lokalni i ekonomski razvoj i odgovori se očekuju.

Preliminarna lista dostupna je na sajtu Grada Niša.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 1 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 58 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 55 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 50 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend