Ekologija

Niš dobio 120 kontejnera i 131 kantu za sakupljanje i reciklažu otpada

Ministarstvo zaštite životne sredine donirano je Gradu 120 kontejnera i 131 kantu za sakupljanje i reciklažu otpada.

Državna sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine, Ivana Hadži Stošić i zamenica gradonačelnice Grada Niša Dušica Davidović potpisale su ugovor o dodeli opreme za skupljanje i reciklažu otpada.

Prema ugovoru Grad Niš će u narednom periodu dobiti 120 kontejnera i 131 kantu za odlaganje i reciklažu komunalnog otpada.Opremu je obezbedilo Ministarstvo zaštite životne sredine posle raspisanog Javnog poziva i izbora projekata kojim su aplicirale lokalne samouprave.

Pored Niša opremu za reciklažu će dobiti još 34 gradova i lokalnih samouprava na teritoriji cele Srbije. Kako kažu iz Ministrastva zađštite životne sredine cilj im je da podignu svest građana o značaju pravilnog odlaganja otpada i reciklaže za zdraviju i čistiju sredinu.

„Ovo je značajno jer će povećati broj posuda na teritoriji Grada Niša, pre svega za reciklažni otpad, a i za neke druge lokacije koje imaju manjak posuda,“ kazao je Ivan Mihajlović, direktor JKP „Mediana“.

Prema Mihajlovićevim rečima kontejneri i kante će uskoro biti postavljene. Oprema za sakupljanje i reciklažu otpada biće postavljena kako na gradskim lokacijama, tako i na seoskim područjima, kako bi se podigla svest građana o značaju reciklaže.

Kada je o reciklaži rež, Grad je nedavno dobio i kontejnere za reciklažu stakla od NALED-a takozvana „zvona za staklo“. U JKP „Mediana“ kažu da Nišlije imaju ekološku svet i da recikliraju staklene ambalaže tj. pravilno odlažu otpad, što pokazuju zvona puna stakla.

Ističu da je važno edukovati građane i ukazati im na značaj reciklaže, te načinu na koji pravilno odlaganje otpada doprinosi sredini u kojoj živimo.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elle King
Za 0 minuta

Under Influence

Elle King
Marvin Gaye
Za 4 minuta

You

Marvin Gaye
Red Hot Chili Peppers
Za 6 minuta

Snow (Hey Oh)

Red Hot Chili Peppers
Faith No More
Za 9 minuta

Edge of the World

Faith No More
Toploader
Za 13 minuta

Some Kind of Wonderful

Toploader

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend