Ekologija

Niški izviđači i umetnici čistili kamp u Brzom Brodu i obalu Nišave

Foto: organizatori
Niški izviđači i umetnici očistili su Kamp fabrike umetnika u Brzom Brodu. Čišćenje ovog kampa na obali Nišave organizovali su umetnici, a ističu da su im veoma pomogle kolege iz Saveza izviđača Niša. Kako su kazali, Kamp Fabrike umetnika na Nišavi polako pokazuje svoje najlepše izdanje nakon velike akcije čišćenja prostora čitavog kampa, kao i obale Nišave.

U ovoj velikoj akciji članovi niških odreda krčili su prostor u kampu od rastinja, čistili obalu reke od smeća koje su za sobom ostavljali nemarni izletnici i uređivali staze. Urađen je veliki deo posla, ali je bilo vremena i za uživanje u prirodi i lepom vremenu. Navode da je to i najveća prednost ovog prostora u Brzom Brodu.

Izviđači kažu da im je ovo bilo prvo postrojavanje od februara ove godine. Zbog epidemiološke situacije, u proteklih godinu dana izviđačke aktivnosti bile su im svedene na minimum. Izrazili su zadovoljstvo što su svojim učešćem pomogli u sređivanju prostora.

Rekli su da je ovo samo početak saradnje sa Fabrikom umetnika. Ističu da im kamp mnogo znači zbog prirode terena na kom se nalazi. Smatraju da bi tu mogli da sprovode svoje izviđačke aktivnosti. Naglasili su da Fabrika umetnika treba i može da bude i fabrika lepih uspomena.

„Ovde možemo da prikazujemo svoje aktivnosti, razvijamo naše veštine, jer je ovaj teren odličan i za kampovanje i za sve ostalo što sprovodimo u prirodi. Želja nam je da u narednim godinama na ovom prostoru organizujemo Izviđačku šumsku školu. Možemo da vršimo i obuku izviđača na reci, a tokom letnjim meseci želimo da ovde provodimo što više vremena“, kaže Katarina Marković, sekretar gradskog saveza.

Iz Fabrike umetnika podsećaju da se ovaj prostor uređuje za sve kreativce, umetnike i zaljubljenike u prirodu, jer im je želja da na ovom prostoru umetnici stvaraju i izlažu svoja dela, ali i da inspirišu mlade i privuku sve Nišlije sa sličnim pogledom na svet.

Na zelenoj površini od 30 ari biće organizovani brojni kulturni događaji, naveli su organizatori. Cilj je promocija dela niških umetnika, ali i uključivanje lokalne zajednice u kulturni i umetnički život Niša.

Akciju su pomogli Privredno društvo „Nifon Security“, uz podršku JKP Mediana i JVP Srbijavode.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Zutons
Za 0 minuta

Valerie

Zutons
Billy Joel
Za 4 minuta

The Stranger

Billy Joel
Bonnie Tyler
Za 7 minuta

Save Up All Your Tears

Bonnie Tyler
Regata
Za 11 minut

Andrea

Regata
Generacija 5
Za 15 minuta

Ti I Ja

Generacija 5

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend