Ekologija

Nišlije se pridružile ekološkoj akciji i sakupile više više od 40 džakova smeća

Foto: Marko Dimitrijević/ Veteran Press
U nedelju je širom Srbije organizovana akcija čišćenja smeća na 43 lokacije. U Nišu je tom prilikom očišćena divlja deponija kod Lidla-a nekoliko manjih smetilišta  u blizini keja na levoj obali Nišave, u Duvaništu.

Očišćena je divlja deponija kod marketa Lidl i nekoliko manjih smetilišta  u blizini keja na levoj obali Nišave, u Duvaništu. „Sakupljena je značajna količina smeća, preko 40 džakova, kao i nešto kabastog otpada, pre svega tepiha, a izdvojili bismo i ostatke uginulih životinja. Otežavajuća okolnost je što je smeće na ovom mestu nagomilavano u dužem vremenskom periodu, kao i visoka trava“, navode iz Eko Gerile.

Dodaju da je odziv građana bio manji nego na prethodnoj akciji, a kao razlog navode loše vremenske uslove. „Na ovoj akciji nije bio veliki odziv sugrađana, verovatno zbog promenljivog vremena, ali je uprkos tome, napunjen kamion JKP Medijana.“, ističu iz Eko Gerile. Napominju da je „Mediana“ obezbedila alat i džakove, a zatim utovarila i odvezla prikupljeno smeće.

Eko Gerila je uzela učešča u prošloj ekološkoj akciji i tom prilikom očistila smeće na tri lokacije u gradu.

Akcija je održana u okviru kampanje“Zavrni rukave 4″ koju organizuje Eko straža iz Beograda. Istovremeno su izvedene ukupno 43 akcije na isto toliko lokacija širom Srbije, u kojima je učešće uzeo veći broj lokalnih ekoloških organizacija i neformalnih grupa.

U kampanji “Zavrni rukave” uklanjanje đubreta nije jedini cilj. Pokrenuta je da bi se masovnim akcijama uticalo na institucije da regulišu upravljanja otpadom, da sprovode zakon i propise i da se u javnosti skrene pažnja na pojavu bacanja otpadaka u okolinu.

Akcija je prvi put održana na Divčibarama i Zlatiboru, u Novoj Varoši, Ečki, Novom Pazaru, Pančevu, Jagodini, Braničevu, Đurđevu i Beški.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Kylie Auldist
Za 2 minuta

No Use

Kylie Auldist
Gloria Gaynor
Za 6 minuta

I Will Survive

Gloria Gaynor
Lacni Franz
Za 9 minuta

Naj Ti Poljub Narise Ustnice

Lacni Franz
Nicim Izazvan
Za 13 minuta

Jer Te Vise Ne Volim

Nicim Izazvan
David Austin
Za 17 minuta

Turn to Gold

David Austin

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend