Ekologija

Park kod Delte narednih dana dobija mobilijar, a možda i novogodišnju jelku

Park kod TC "Delta planet" ovih dana će dobiti i mobilijar, a zaštitna ograda, kojoj trenutno nedostaje žica na pojedinim mestima, biće potpuno uklonjena, najavljuju nadležni. U vreme novogodišnjih praznika park bi mogla da krasi i velika jelka, a gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da to nije obećanje, već plan.

Radovi na uređenju parka počeli su aprila meseca, a novinarima je prilikom obilaska rečeno da  prva faza radova inače poverena firmi “Put inžinjering”, podrazumeva radove na uređenju staza, sadnje zelenila, ugrađivanje zalivnog sistema i pripremu za postavljanje mobilijara kao i da će radovi biti završeni do sredine juna meseca.

Prva faza je završena kada je i predviđeno, što su građani, ali i novinari mogli da zaključe po tome što su završene staze, izgrađen letnjikovac i česma, postavljeno osvetljenje, ali i po tome što je građevinska tabla kao i delo žičane ograde uklonjen. Međutim radovi su tu stali, a priroda preuzela primat te je park obrastao u travu do pre nekih mesec dana kada su radnici JKP Medijana zasadili drveće i uklonili korov.

Sa uređenjem se nastavlja pa bi park  u danima koji slede trebalo da dobije i mobilijar najavljuje gradonačelnica. „Ovih dana kad stigne mobilijar parkovska ograda će biti uklonjena i sa kad prvim prolećnim danima krene da buja sve ono što je zasađeno park će biti spreman. Što ne znači da sada kada skinemo ogradu građani neće moći da šetaju, da uživaju“, ističe Sotirovski.

Dodaje se i da se nada da će u toku novogodišnjih praznika park krasiti velika jelka, ali i pojašnjava da to nije obećanje, već plan. „Da ne ispadne da je gradonačelnica obećala, to su sve, u ovom trenutku, planovi“ kaže Sotirovski.

U planu je kako kaže gradonačelnica i fontana, ali ne u parku nego na kružnom toku nedaleko odatle. „Mi ne odustajemo da u jednom trenutku kada to bude najpovoljnije imamo i fontanu na kružnom toku.  Zato je i ideja i upravo nalog da svi kružni tokovi imaju i vodu i struju jer nikad se ne zna kakva će ideja od naših sugrađana da dođe, pre svega od ljudi koji se bave umetnošću, ali i arhitekturom“, navodi Sotirovski

Podsetimo, u novembru 2020. godine  posečeno je 13 stabla kedrova koja su se nalazila ispred ulaza u Deltino gradilište. Iznenadna seča drveća izazvala je seriju protesta, a Urbana gerila je  održala opelo za drveće. Nekoliko meseci nakon seče kedrova kod Delte posečeno je i drveće u blizini tržnog centra, na mestu gde će biti izgrađen park uz opravdanje da je drveće bilo opasno po prolaznike.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Red Hot Chili Peppers
Za 1 minut

Snow (Hey Oh)

Red Hot Chili Peppers
Faith No More
Za 4 minuta

Edge of the World

Faith No More
Toploader
Za 8 minuta

Some Kind of Wonderful

Toploader
Jonny Lang
Za 11 minut

Lie to Me

Jonny Lang
Rabbitt
Za 15 minuta

Locomotive Breath

Rabbitt

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend