Ekologija

Počela rekonstrukcija parka “Čair”, zamena rasvete prvi korak ka uređenju

Foto: Zvanična stranica Dragana Sotirovski
Rekonstrukcija najvećeg niškog parka "Čair" započela je zamenom javnog osvetljenja LED rasvetom, a prema rečima nadležnih u planu je rekonstrukcija staza, briga o zelenim površinama, dodavanje novih sadržaja i uvođenje čuvarske službe.

Nakon tri decenije park “Čair” će biti rekonstruisan, a prvi korak ka uređenju je zamena rasvete. Nenad Nikolčić, predstavnik privatnih partnera ispred kompanije “Emporio tim” koja izvodi radove na rekonstrukciji rasvete na teritoriji Niša, ističe da će radovi  gotovi kroz dan dva u zavisnosti od vremenskih uslovi.

Nakon zamene rasvete, započeće detaljnije uređenje parka. “Prvo ćemo zameniti svetiljke, a onda ćemo krenuti s a rekonstrukcijo staza, sa održavanjem pre svega zelenih površina, dodavanjem odeđenih sadržaja i ono najbitnije uvođenjem čuvarske službe koja bi trebalo tokom noći da brine o imovini Grada”, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Gradonačelnica nije precizirala kada će radovu u najvećem niškom parku biti završeni jer kako kaže ima dosta posla, a radovi će se odvijati po fazama. Ipak očekuje da sve bude gotovo kroz par meseci.

Podsetimo, u toku su radovi u parku preko puta zgrade Suda, kao i radovi na budućem parku kod TC “Delta” na Bulevaru Nemanjića.

Jelena Jocić

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • Molim nadležne da reaguju po pitanju ogromnog broja pasa lutalica u okolini Čairskog bazena i Gradske bolnice. Situacija je sve alarmantnija, postoji čopor od 15-ak pasa koji noću pravi ogromnu buke u blizini bolnice i porodilišta. Pokušao da kontaktiram Medianu i lokalne medije, ali bezuspešno.

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 47 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 50 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 54 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 58 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 2 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend