Ekologija

Radionica o važnosti očuvanja prirode namenjena mališanima u nedelju u budućem Durlanskom parkiću

Foto: Zeleni zid Niš
O tome koliko su važne zelene površine, parkovi i priroda oko nas, mališani će moći da čuju na radionici koju organizuje neformalna grupa "Zeleni zid" u nedelju, 15. maja od 12 do 14 sati, na međublokovskoj površini pored mobilijara u Knjaževačkoj ulici (između zgrada broj 128, 130, 132 i 134).

“Na radionici ćemo praviti rekvizite za igru u parkiću i otkrivaćemo kako nas drveće štiti, koliko je važna trava u gradu i šta mi možemo činiti da nam parkovi budu zeleniji i veseliji. Aktivnost je pogodna za decu starosti od tri i više godina”, navode organizatori.

Dodaju da za učešće na ovoj radionici koja pored ekološke ima i kretivnu komponetnu, svoje mališane roditelji mogu prijaviti putem Fesjbuk stranice Zelenog zida Niš ili mejl adrese zelenizid.parkic@gmail.com. Radionicu vodi ekipa iz Dedine garaže.

Podsetimo, neformalna grupa Zeleni zid Niš aktivno radi na ideji da međublokovska javna površina (parcela kp. br. 4419/1) na kojoj se nalaze njihove zgrade, dobije status javnog
gradskog parka.

Ideja za ovu inicijativu rodila se pre nešto više od godinu dana, kada su u ovom naselju postavljeni podzemni kontejneri i time narušena jedina zelena površina koju građani imaju. Stanari su tada svoje nezadovoljstvo izrazili protestom, ali su kontejneri ipak postavljeni.

Zbog toga  su odlučili da nešto učine kako bi sačuvali svoj zeleni prostor  i time spreče da jednog dana, kada ponestane mesta za zgrade, priroda izgubi bitku, a kao nastavak te inicijative došao je i sledeći korak za koji je ova neformalna grupa dobila podršku i od Lokalne fondacije Niš.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 22 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 25 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 28 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 33 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 37 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend