Ekologija

Raspisan konkurs za subvencije za kupovinu bicikala, građani dobijaju vaučer od 6.500 dinara

Foto: Pixabay
Skoro godinu dana od prve najave raspisan je konkurs za vaučere za kupovinu bicikala, a subvencije koje građani dobijaju su 6.500 i to 5.000 od Grada i još 1.500 dinara od dobavljača vaučera. Rok za prijavu je 8. mart, a Grad je iz budžeta opredelio 5 miliona dinara.

“Grad Niš je opredelio sredstava u iznosu od 5.000.000 dinara, u razdelu Gradske uprave za imovinu i održivi razvoj, kojima će fizičkim licima putem vaučera iz budžeta biti sufinansirana kupovina bicikala u visini od 5.000 dinara, dok će deo od 1.500 dinara, koji predstavlja bonus po poklon vaučeru, biti finansiran od strane dobavljača vaučera, te će ukupana vrednost vaučera iznositi 6.500 dinara”, piše u konkursu.

Pravo učešća na konkursu imaju svi punoletni građani koji nisu zaposleni u preduzećima direktnih i indirektnih korisnika budžeta, sa redovnim primanjima i prebivalištem  ili boravištem na teritoriji Grada Niša, ne kraćem od šest meseci.

Ko će dobiti subevncije zavisiće i od toga kada se prijavio na isti, a prijave su otvorene do 8. marta.  “Ono što je najbitnije je da se što pre naši sugrađani jave jer će od brzina prijave zavisiti, između ostalog, da li će dobiti vaučer” rekla je nedavno u emisiji “Između redova” gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Detalji konkursa i formulari su dostupni na sajtu Grada.

Podsetimo konkurs za kupovinu bicikala najavljen je još početkom marta prošle godine na sednici Gradskog veća, a od tada do danas se mnogo puta moglo čuti da će konkurs početi “uskoro” i “vrlo brzo”.

Sotirovski je prilikom podele bicikala učenicima osnovnih i srednjih škola, novembra meseca prošle godine kazala da će konkurs početi za par dana, ali je umesto nekoliko dana prošlo nekoliko meseci.

Inače novac koji je Grad ranije izdvajao za dečja auto-sedišta zamenjen je vaučerima za bicikle, a gradonačelnica je nedavno na jednoj pres konferenciji najavila da će sa lepim vremenom nastaviti sa uređenjem biciklističke staze od Bulevara Nemanjića ka Niškoj Banji.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 38 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 35 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 32 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 27 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend