Ekologija

Rezultat ekološke akcije u Knjaževačkoj 20 kesa smeća

Foto: Zeleni zid
Ekološki aktivisti, komšije i članovi neformalne grupe Zeleni zid Niš okupili su se u subotu i sproveli prolećnu akciju čišćenja međublokovskih površina u Knjaževačkoj ulici u Durlanu. Tokom ekološke akcije sakupljeno je 20 džakova smeća.

Na potezu od osnovne škole “Miroslav Antić“ do obdaništa, očišćeno je đubre na međublokovskim zelenim površinama i pored kontejnera.

“Zatekli smo puno sitnog otpada u dvorištu osnovne škole “Miroslav Antic”. Puno različitog otpada je bilo na međublokovskim površinama, ali i psećeg izmeta, što govori o tome da građani i dalje nemaju svest o tome da treba da čiste sa sobom i svojim kućnim ljubimcima”, kažu iz Zelenog zida.

Foto: Zeleni zid

Ističu da su u toku samo jednog dana i nekoliko sati sakupili 20 džakova otpada, te da kada bi svako čistio iza sebe i vodio računa da ne zagađuje zelene površine i sam grad bio mnogo čistiji. Dodaju da bi građane najpre trebalo edukovati o ovoj temi, ali isto tako i  sancionisati one koji se i pored toga ogluše i nastave da zagađuju životnu sredinu.

Akciji čišćenja pruključili su se i aktivisti ekološke ogranizacije Zeleni ključ, zatim Centra za devojke, kao i članovi Lokalne fondacije koja je podržala građansku inicijativu o Prvom durlanskom parkiću.

Ekološka akcija održana tokom vikenda jedna je u nizu aktivnosti koju je organizovala neformalna grupa Zeleni zid, a povodom godinu dana od pokretanje inicijative da sačuva svoj jedini zeleni prostor i od njega načini park.

Podsetimo, utorak 19. aprila od 13 sati, biće otvorena i izložba studentskih radova sa idejnim rešenjima za uređenje međublokovskih prostora u Knjaževačkoj ulici.

Jelena Jocić

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • Bilo bi lepo i kada bi postavili neku kantu za smeće na tom potezu, Knjaževačkom ulicom od policijske stanice do škole ne postoji nijedna kanta gde bismo mi koji skupljamo za svojim psima mogli da bacimo izmet

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 59 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 56 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 52 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 48 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend