Ekologija

Škola i vrtić u Brzom Brodu prešli na gas, ugašena kotlarnica na ugalj

Foto: Grad NIš
Posle 13 godina od izgradnje osnovne škole "Dr Zoran Đinđić" u Brzom Brodu ugašena je kotlarnica na ugalj, saopštili su iz Grada. Kako piše u saopštenju, škola i novoizgrađeni vrtić priključeni su na gas.

“Primer škole i obdaništa neka budu podstrek građanima Brzog Broda i drugim Nišlijama da svoja individualna ložišta na čvrsto gorivo zamene ekološki prihvatljivim energentima i iskoriste povoljnosti predviđene merama države i Grada. Mislimo na generacije koje dolaze, zaštitimo životnu sredinu, “, piše na Fejbuk stranici gradonačelnice Dragane Sotiorvski.

Kako se navodi na gradskom sajtu, urađen je priključak na gasnu mrežu i montiran jedinstveni gasni generator koji će grejati 2 objekta.

“Priključeni su na gasnu distributivnu mrežu od 12. januara 2022. godine čime je obezbeđena maksimalna ekonomičnost rada sistema za grejanje i eliminisana emisija štetnih gasova i produkata sagorevanja uglja u atmosferu”, piše na sajtu Grada.

Podsetimo, osnovna škola “Dr Zoran Đinđić”  izgrađena je 2009. godine,. Trunaest godina je koristila za grejanje čvrsto gorivo i na taj način značajno uticala na zagađenje životne okoline.

Dok je izgradnja vrtića, čije se otvaranje očekuje, započela  krajem 2018. godine uz nekoliko probijanja rokova za završetak radova.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 47 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 44 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 40 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 36 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend