Ekologija

U čast heroja s Košara posađeno 10 stabala jasena

Na Bulevaru Heroja s Košara zasađeno je 10 stabala jasena u čast boraca koji su poginuli 1999. godine, a na inicijativu ratnih veterana.

Ivan Krstić veteran 63. padobranske brigade objašnjava da je za sve borce Bulevar heroja s Košara sveto mesto jer čuva sećanje na njihove pale drugove.

„Podneo sam inicijativu da se na ovom svetom mestu u čast palih boraca zasade stabla drveća. Oni su namenjeni našim pripadnicima, palim borcima koji su dali živote za otadžbinu, za našu zemlju“, kaže Krstić i dodaje da je JKP Mediana prihvatila njihovu inicijativu i donirala deset stabala jasena.

Sagovornik dodaje da je u planu da se na Bulevaru heroja s Košara zasadi ukupno 108 stabala drveća jer je kako kaže toliko boraca položilo živote na oltar otadžbine, a to će biti jedan da od načina da im se odužimo.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski  je kazala da će Grad podržati svaku akciju ratnih veterana, a komisija za nazive ulica ideju da pojedine gradske ulice ponesu imena heroja s Košara.

Podsetimo, aprila prošle godine na godišnjicu Bitke na Košarama otkrivena je spomen ploča na istoimenom Bulevaru čime je odata počast nastradalima.

Inače, pomenuta bitka se odigrala između pripadnika Vojske Jugoslavije i pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova, podržavane od strane regularne Vojske Albanije i NATO avijacije.

Bitka se vodila se oko graničnog prelaza Raša Košares na granici SR Jugoslavije i Republike Albanije. Počela je na Veliki petak 9. aprila i trajala sve do 10. juna 1999., tokom NATO bombardovanja SRJ. Na Košarama je život izgubilo 108 pripadnika Vojske Jugoslavije.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

David Austin
Za 2 minuta

Turn to Gold

David Austin
Virgins
Za 6 minuta

Rich Girls

Virgins
Lemaitre
Za 9 minuta

Closer Ft Jennie a

Lemaitre
Freya Ridings
Za 12 minuta

Weekends

Freya Ridings
Rani
Za 16 minuta

Exhibition Closed

Rani

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend