Ekologija

U Nišu počinje skupljanje potpisa za narodnu inicijativu protiv ekološkog uništavanja zemlje

protest
Sakupljanje potpisa za narodnu inicijativu za trajnu zabranu istraživanja i rudarenja litijuma i bora vršiće se od 22. do 29. marta u prostorijama Medija i reform centra (Generala MIlojka Lešjanina 36) u periodu od 10 do 16č.

Skupljanje potpisa za narodnu inicijativu koja ima za cilj trajnu zabranu istraživanja iskopavanja litujuma i bora u našoj zemlji, organizovana je više gradova Srbije, a Nišlije će moći da pruže podršku i priključe se inicijativi u do sledećeg utorka 29. marta.

Foto: prinskrin

“Podrži. Potpiši. Srbija nije na prodaju”, pozivaju iz organizacije Kreni-promeni koji su minulog vikenda i sami govorili pred Nišlijama. Pod parolom “Niš nije na prodaju” Kreni-promeni i Savez ekoloških organizacija Srbije održali su protestni skup zbog ekološkog uništavanja zemlje.

Okupljenim građanima obratio se Savo Manojlović  i poručio da nema promene dok Niš ne ustane. Manojlović je pozvao građane da daju doprinos inicijativi i spreče ekološku katastrofu.

Podsetimo, ekološki protesti organizovani su širom zemlje a doprineli su tome da Vlada Srbije ima sluha za skoro sve njihove zahteve, ali ekološke organizacije sada traže potpunu zabranu rada Rio Tinta i zabranu iskopavanja litijuma i bora i zbog toga su i dalje na ulicama.

Inače, ekološki protesti u Nišu su poslednji put održani decembra prošle godine, a građanima su na adresu stigle prekršajne prijave.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 17 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 14 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 10 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 6 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend