Ekologija

U okviru ekološke akcije očišćene divlje deponije i uklonjeni komadi nameštaja bačeni u prirodu

Foto: Eko gerila
U okviru kampanje “Zavrni rukave” članovi više ekoloških udruženja očistili su u nedelju ušće Kutinske reke u naselju Nikola Tesla. Tom prilikom su očišćene tri manje divlje deponije i ukonjeno je više komada kabastog otpada koji je umesto na deponiji završio u prirodi.
Foto: Eko gerila

Ekološki aktivisti su zavrnuli rukave i očistili ušće Kutinske reke, kao i tri manje divlje deponije u neposredno blizini reke, ali i kabasti otpad koji su zatekli u prirodi.

„Očišćene su tri manje divlje deponije, prikupljeno je više komada kabastog otpada – da cela kreveta, dušek, nekoliko buradi, kanti, plastičnih korita, jakne, a nekoliko komada je izvučeno i iz reke“, kažu iz Eko gerile i dodaju da su sav prikupljeni otpad odvezli radnici JKP „Mediane“.

Akcija je organizovana na 15 lokacija širom Srbije, a organizatori navode da su im se u Nišu pridružili i članovi udruženja “Eko zelena kuća” iz Niške Banje.

Podsetimo, masovnu akciju čišćenja akciju pod nazivom “Zavrni rukave” pokrenule su ekološke organizacije Trash hero Serbia i Eko straža.

U kampanji “Zavrni rukave” uklanjanje đubreta nije jedini cilj.Pokrenuta je da bi se masovnim akcijama uticalo na institucije da regulišu upravljanja otpadom, da sprovode zakon i propise i da se u javnosti skrene pažnja na pojavu bacanja otpadaka u okolini.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Boyzone
Za 2 minuta

Higher And Higher

Boyzone
Eli Paperboy Reed
Za 5 minuta

Come And Get it

Eli Paperboy Reed
Relatives
Za 8 minuta

Say it Loud Its Coming Up Again

Relatives
Paul Weller
Za 11 minut

Wishing on a Star

Paul Weller
Bryan Ferry & Roxy Music
Za 15 minuta

Jealous Guy

Bryan Ferry & Roxy Music

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend