Ekologija

U okviru ekološke akcije očišćene divlje deponije i uklonjeni komadi nameštaja bačeni u prirodu

Foto: Eko gerila
U okviru kampanje “Zavrni rukave” članovi više ekoloških udruženja očistili su u nedelju ušće Kutinske reke u naselju Nikola Tesla. Tom prilikom su očišćene tri manje divlje deponije i ukonjeno je više komada kabastog otpada koji je umesto na deponiji završio u prirodi.
Foto: Eko gerila

Ekološki aktivisti su zavrnuli rukave i očistili ušće Kutinske reke, kao i tri manje divlje deponije u neposredno blizini reke, ali i kabasti otpad koji su zatekli u prirodi.

“Očišćene su tri manje divlje deponije, prikupljeno je više komada kabastog otpada – da cela kreveta, dušek, nekoliko buradi, kanti, plastičnih korita, jakne, a nekoliko komada je izvučeno i iz reke”, kažu iz Eko gerile i dodaju da su sav prikupljeni otpad odvezli radnici JKP “Mediane”.

Akcija je organizovana na 15 lokacija širom Srbije, a organizatori navode da su im se u Nišu pridružili i članovi udruženja “Eko zelena kuća” iz Niške Banje.

Podsetimo, masovnu akciju čišćenja akciju pod nazivom “Zavrni rukave” pokrenule su ekološke organizacije Trash hero Serbia i Eko straža.

U kampanji “Zavrni rukave” uklanjanje đubreta nije jedini cilj.Pokrenuta je da bi se masovnim akcijama uticalo na institucije da regulišu upravljanja otpadom, da sprovode zakon i propise i da se u javnosti skrene pažnja na pojavu bacanja otpadaka u okolini.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 1 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 58 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 54 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 50 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend