Ekologija

“Zasadi da rodi na Paliluli” akcija ozelenjavanja ovog dela grada

Foto: Fesjbuk stranica opštine Palilula
Predstavnici gradske opštine Palilula i ACT fondacije potpisali su ugovor o realizaciji projekta koji se odnosi na sadnju stabala voća na području te opštine. Akcija pod nazivom "Zasadi da rodi na Paliluli" ima za cilj podizanje svesti stanovništva o eko sistemu i ozelenjavanju planete.

Kako je naveo predsednik opštine Palilula, Bratislav Vučković, u saradnji sa obrazovnim ustanovama na području te opštine utvrdiće mesta za sadnju stabala voća, a obezbediće i volontere koji će učestvovati u realizaciji projekta i promovisanju ciljeva kampanje.

Sadnice će, kako navode iz Opštine, donirati ATC Fondacija i ona će im pružiti i logističku podršku u projektu “Pokret sadnje voća”.

“Gradska opština Palilula u Nišu i ACTFondacija Srbija potpisali su ugovor u Nišu o poslovno tehničkoj saradnji oko realizacije projekta “Pokret sadnje voća” u cilju podizanja svesti stanovništva u opštini Palilula-Gradu Nišu u vidu pospešivanja eko sistema i ozelenjavanje planete.” piše na Fejbuk stranici opštine .

Projektne aktivnosti će se, kako dalje navode, odvijati do 2024. godine.

Inače, ACT Fondacija je danas globalni svetski pokret i posvećena je očuvanju celokupnog života na Zemlji. Deluje i kao platforma koja povezuje ljude i omogućava razmenu ideja, informacija, sredstava i iskustava.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Arctic Monkeys
Za 0 minuta

Do I Wanna Know

Arctic Monkeys
Chumbawamba
Za 5 minuta

Mouthful of Shit

Chumbawamba
B 52s
Za 8 minuta

Roam

B 52s
Jace Everett
Za 13 minuta

Bad Things

Jace Everett
Zombies
Za 16 minuta

She's Not There

Zombies

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend