Ekonomija

Izdaje se 48 gradskih lokala, javno nadmetanje narednog utorka

Grad Niš je raspisao oglas o javnom nadmetanju radi zasnivanja zakupa poslovnog prostora u 48 lokala u gradskom vlasništvu.  Početne cene se kreću od 135 dinara po kvadratu u selima Kunovica, Gornja Studena, Prva Kutina, Mezgraja i drugim do cene od 3.394 dinara po kvadratu na Trgu kralja Milana. Rok za podnošenje prijava je 25. oktobar, a javna licitacija je zakazana za 26. oktobar.

„Prijave se podnose Komisiji za sprovođenje postupka javnog nadmetanja preko Gradske uprave za imovinu i održivi razvoj  (ul. Nikole Pašića br. 24 kancelarija br. 22 na prvom spratu) u vremenu od 8 do 15:30 h ili preporučenom pošiljkom odnosno brzom poštom u zatvorenim kovertama na istu adresu sa naznakom „NE OTVARATI PRIJAVA ZA JAVNO NADMETANJE ZA DAVANJE U ZAKUP POSLOVNOG PROSTORA“, piše u oglasu.

Kako navode prijave moraju biti dostavljene do poslednjeg dana roka, najkasnije do 15:30h, bez obzira na koji  način dostave.

Lokali koji su u postupku restitucije, kako navode, izdaju se na 5 godina ili do rešenja agencije za restituciju. Dok se za poslovne prostore koji su delimično komunalno opremljeni, odnosno nemaju kanalizaciju ili vodu, mesečna zakupnina umanjuje za 25%.

U oglasu se navodi da se oni koji su koristili poslovni prostor Grada i za njega nisu platili zakup ili komunalne troškove, nemaju pravo učešća u postupku javnog nadmetanja.

„Postupak javnog nadmetanja smatra se uspelim i u slučaju dostavljanja jedne ispravne prijave za učešće kojom se podnosilac prijave registruje i prisustvuje javnom nadmetanju i proglašava zakupcem ako prihvati početnu visinu zakupnine po kojoj se nepokretnost može dati u zakup,“ navodi se u oglasu.

Ukoliko podnosilac prijave ne prihvati početnu visinu zakupnine, ili bude izabran za najpovoljnijeg ponuđača, a ne zaključi ugovor o zakupu gubi pravo na vraćanje depozita.

Spisak lokala i uslovi zakupa istih dostupni su OVDE.

Podsetimo, način na koji Grad upravlja lokalima bio je krajem 2019. godine i tema izveštaja Državne revizorske institucije koja ga je ocenila kao loš.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Soft Cell
Za 2 minuta

Darker Times

Soft Cell
Red Hot Chili Peppers
Za 6 minuta

The Drummer

Red Hot Chili Peppers
Lathums
Za 9 minuta

Say My Name

Lathums
Kings of Convenience
Za 13 minuta

Fever

Kings of Convenience
Jamala
Za 17 minuta

1944

Jamala

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend