Ekonomija

Od 1. juna poskupljuje javni gradski prevoz

Nišlije će se od 1. juna karte u javnom gradskom prevozu plaćati po novoj tarifi od 80,105 i 120 dinara u zavisnoti od toga u kojoj zoni se nalazi njihovo krajnje odredište, odluka je Gradskog veća. Cene polumesečnih i mesečnih karata takođe su povećane, a razlika u ceni između vožnje u prvoj i trećoj zoni za pojedine kategorije iznosi preko 1.000 dinara.
Foto: printskrin odluke Gradskog veća

Cene javnog gradskog i prigradskog prevoza poslednji put su promenjene 2020. godine pre korone, a od juna će biti uvedena nova tarifa odlučilo je Gradsko veće. Tako će karta za vožnju u prvoj zoni koštati 80 dinara, što je 20 dinara više nego sadam,  drugoj 105 i trećoj 120 dinara.

Poksupljuju i polumesečne i mesečne karte, tako da će građani morati da izdvoje više novca. Razlika u ceni polumesečne karte za prvu i treću zonu iznosiće oko 500 dinara, dok je kod mesečnih karata ta razlika veća i iznosi preko 1.000 dinara za pojedine kategorija stanovništva.

Kako se navodi u odluci, polumesečne karte za organizovani prevoz radnika “na ime” iznosiće 1.585  za prvu, 2.0105. za dve i 2.645 dinara za vožnju u tri zone. Dok će mesečne karte  radnike koštati koji se voze u prvoj zoni koštati 2.640 dinara, umesto dosadašnjih 1.980 dinara, što je za 660 dinara skuplje.

Radnici čije se firme  nalaze malo dalje, za vožnju u dve zone moraće da izdvoje 3.510 , dok će karta za vožnju u tri  zone koštati 4.410 dinara.

Foto: printskrin odluke Gradskog veća

Kada je o srednjoškolcima i redovnim studentima koji koriste usluge javnog prevoza reč. Polumesečne karte će ih na dalje koštati 1.100 dinara , odnosno 1.850 dinara mesečne za prvu zonu. Cene u drugoj i trećoj zoni su takođe povećane kako za polumesečne, tako iza mesečne karte.

Podsetimo, od 1. marta na snagu je stupila gradska odluka prem kojoj Nišlije starije od 75 godina  neće plaćati kartu u gradskom prevozu, bez obzira na visinu penzije. Pravo na besplatan prevoz imaju i deca do 7 godina, trudnice, slepa i slabovida lica, osobe sa invaliditetom.

Kompletan spisak novih cena koje stupaju na snagu od 1. juna, dostupan je na sajtu Grada Niša.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 49 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 46 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 42 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 38 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend