Ekonomija

Opština Medijana poziva građane da daju predlog kako će se trošiti zajednički novac, građani poručuju da pogledaju kroz prozor i sami uoče probleme

Građani koji žive na teritoriji opštine Medijana mogu da dostave predloge na šta bi trebalo utrošiti novac iz budžeta za 2022. godinu. Rok za dostavu predloga je 30. septembar.

“Gradska opština Medijana poziva sva fizička i pravna lica sa područja opštine da dostave predloge za izradu Predloga budžeta Gradske opštine Medijana za 2022. godinu”, piše u saopštenju GO Medijana.

Predlozi se dostavljaju elektronskim putem na mejl gomedijana@medijana.rs, u štampanom obliku (na pisarnici GO Medijana, Pariske komune bb, kancelarija broj 3) i usmenim putem.

Žitelji ove opštine imaju nešto više od dve nedelje da se izjasne o potrebama unapređenja života u ovoj opštini i dostave predloge.

Poziv opštine upućen građanima da dostave predloge na šta bi trebalo potrošiti novac izazvao je različite reakcije.

Foto: skrin šot

Građani ističu da bi zaposleni u opštini samo trebalo da pogledaju  kroz prozor i uoče niz problema od zapuštenih mobilijara, preko fontane koja ne radi, pa do obale Nišave obrasle u visoku travu.

“Na dvadeset koraka od vas je park, a da li se stidite ako slučajno prođete pored mobilijara od nečistoće i prljavštine? U septembru ste pustili fontalu u rad, valjda je trebalo da radi celog leta. A kakvo je ruglo oko škole odmah iza vaše zgrade pa do obala Roda centra”, nabrojali su građani probleme i dodali da bi trebalo najpre to urediti.

Nišlije poručuju funcionerima da prošetaju kroz grad i sami se uvere koliko problema čeka na rešenje.

Podsetimo, od svih pet niških opština, za 2021. godinu Medijana je imala najveći budžet oko 200 miliona dinara.

Odbornik Ruske stranke Milan Krstić je početkom godine ukazivao na nenamensko trošenje novca iz budžeta.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elle King
Za 2 minuta

Under Influence

Elle King
Cannons
Za 5 minuta

Footsteps in the Dark

Cannons
London Grammar
Za 8 minuta

How Does it Feel

London Grammar
Zak Abel
Za 12 minuta

Less of a Man

Zak Abel
Lussi in the Sky
Za 15 minuta

C'est La Vie

Lussi in the Sky

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend