Ekonomija

Počinje isplata novčane pomoći od 100 evra mladima od 16 do 29 godina

Foto: Pixabay
Danas počinje isplata novčane podrške mladima od 16 do 29 godina u iznosu od 100 evra, Prema rečima ministra finansija, Siniše Malog, za podršku se prijavilo 1.019.796 mladih.

Novčana pomoć od 100 evra namenjena mladima danas će biti isplaćena na 300.000 računa. Islata  pomoći se nastavlja i narednih dana, a novac će na računu onih koji su se prijavili biti do četvrtka.

Obrazlažući Predlog zakona o Privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije, ministar finansija Siniša Mali rekao je da Zakon omogućava isplatu 100 evra u dinarskoj protivvrednosti za sve državljane Srbije koji su navršili naveden brioj godina.

Prijava za novčanu pomoć države počela je 15. i trajala do 30. januara, a ova mera ekonomske pomoći uslovila je povećan broj zahteva za izdavanje ličnih dokumenata. Kako su nam ranije kazali u Policijskoj upravi u Nišu broj zahteva za izdavanje ličnih dokumenata je samo u prvoj sedmici januara povećan za čak 17 puta više nego u istom periodu prethodne godine.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je ranije da ovim gestom žele da pokažu mladima da država misli i na njih.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 16 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 19 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 23 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 27 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 31 minut

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend