Ekonomija

Poskupljenje goriva uslovilo porast cena karata u javnom gradskom prevozu, gradonačelnica se ipak nada razumevanju građana

Foto: Pixabay
Cene karata u javnom gradskom prevozu će od narednog meseca poskupeti, a gradonačelnica Dragana Sotirovski kao razlog navodi porast cene goriva na svetskom tržištu. Nada se gradonačelnica razumevanju građana za ovakvu odluku Gradskog veća jer se kako kaže dešavanja na svetskoj političkoj sceni i te kako odražavaju na situaciju i na funkcionisanje Grada.

“Svakodnevno pratimo situaciju na tržištu, a  s obzirom na to da je cena benzina porasla bili smo prinuđeni da poskupljujemo gradski prevoz. Nadam da će sugrađani imati razumevanja za ovo poskupljenje, jer sve ovo što se događa na političkoj sceni sveta se i te kako odražava na situaciju i na funkcionisanje Grada”, objasnila je Sotirovski na jednoj pres konferenciji.

Kada je reč o javnom gradskom prevozu na pragu je još jedna odluka, a odnosi se na klime. Gradski štab za vanredne situcije u jeku korone doneo odluku da se u javnom prevozu ne uključuje klima, a građani su se žalili da u autobusima tokom letnjih meseci ne može da se diše.

“Ono što je jako važno za gradski prevoz to je da će danas verovatno biti van snage donet nalog Štaba za vanredne situacije da se klime zbog korone ne upotrebljavaju u gradskom prevozu. Dakle, klime će autobusi ponovo početi da uključuju i tu odluku gradskog Štaba ćemo da stavimo ad akta”, kazala je gradonačelnica.

Podsetimo, odlukom Gradskog veća Nišlije će se od 1. juna karte u javnom gradskom prevozu plaćati po novoj tarifi od 80, 105 i 120 dinara u zavisnosti od toga u kojoj zoni se nalazi njihovo krajnje odredište. Povećane su i cene polumesečnih i mesečnih karata, a razlika u ceni između vožnje u prvoj i trećoj zoni za pojedine kategorije iznosi preko 1.000 dinara.

Jelena Jocić

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • Gradjani uvek moraju da imaju razumevanja , na bilo kavo poskupljenje ili odluku koja je na stetu gradjana, pa i samo poskupljenje gradskog prevoza. A poznato je kako funkcionise gradski prevoz zimi nema grejanja a leti ne rade klime. Da nam bar daju fotokataliticke preciscivace vazduha u gradskom prevozu kad su velike guzve da udisemo cist vazduh bez bakterija i virusa.

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 49 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 52 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 56 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 0 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 4 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend