Ekonomija

Promocija niških brendova u subotu na prvom privrednom bazaru

Posetioci prvog "Niškog bazara" će u subotu 25. juna u periodu od 17 do 22h u Svetosavskom parku imati prilike da se upoznaju sa lokalnim brendovima malih preduzetnika, ali i kupe domaće proizvode i ručno rađene predmete.

Mali proizvođači sa Juga predstaviće svoje proizvode. Ponuda je raznolika od prehrambenih proizvoda, domaćeg meda, ručno spravljanog krema, džemova, prirodne kozmetike i sapuna, eteričnih ulja kao i brojnih ručno napravljenih umetničkih predmeta.

“Na subotnjem bazaru će svoje proozvode predstaviti desetak lokalnih proizvođača. Cilj ove manifestacije je promocija lokalnih brendova i malih proizvođača koji će na ovom bazaru moći da se upoznaju sa lokalnom zajednicom, ali isto tako i da se povežu međusobno”, kaže Ivana Račić jedna od organizatorki, ali i učesnica festivala.

Sagovornica dodaje da sličan koncept postoji u Vojvodini, te su kako kaže organizatori želeli da ga primene i na jugu zemlje. “Ideja je bila da ono što smo videli u vojvodini prenesemo i kod nas, kako bi se građani upoznali sa nišlim proizvođačima koji spravljaju razne domaće proizvode i da na taj način podržimo ono naše, domaće”, objašnjava Ivana i napominje da je ovo početak i daje cilj da se ovakvi bazari češće orgaizuju.

Na Bazaru će pored lokalnih proizvođača svoje proizvode ozložiti i gosti iz drugih krajeva Srbij, a organizatori pozivaju Nišlije da se prošetaju do štandova i vide čega to sve tamo ima i čime naš grad može da se pohvali.

Prvi “Niški bazar” organizuje Udruženje za negovanje tradicije Višnja u saradnji sa malim lokalnim poizvođačima, a uz podršku Gradske opštine Medijana.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 29 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 32 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 36 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 40 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 44 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend