Ekonomija

Sutra počinje isplata 20 evra državne pomoći

Foto: Pixabay
U utorak 7. decembra počinje isplata jednokratne novčane pomoći države u iznosu od 20 evra. Novac će najpre leći na račun penzionera, a zatim i ostalih građana 8. i 9. decembra.

Novčanu pomoć u iznosu od 20 evra dobiće oko 5,8 miliona građana, a prvog dana isplate novac će leći na račun nastarijih sugrađana.

„Novac će sutra biti isplaćen za 1.743.929 penzionera, primalaca socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija. Zatim će, u sredu, 8. decembra novac biti isplaćen za 2.328.123 građana, a u četvrtak 9. decembra novac će dobiti još 1.729.707 građana Srbije“ saopšili su iz Ministarstva finansija.

Podsetimo novčana pomoć od 30 plus 30 evra građanima je isplaćena dvokratno u maju i novembru. Sva tri paketa pomoći privredi i građanima Srbije vredna su ukupno 8 milijardi evra.

Fiskalni Savet je u Oceni Predloga rebalansa budžeta Republike za 2021. godinu naveo da će „pomoć“ državu koštati 450 miliona evra, te da da u budžetu nema raspoloživih sredstava, što znači da poreski obaveznici prvo moraju da se zaduže uz kamatu da im se sredstva isplatila.

Isto smatra i glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN, ekonomista Milan Ćulibrk. On je za Nova.rs kazao da je dodela 30 plus 30 evra “jedana od najgorih i najneodgovornijih mera”. Pritom se kod građana Srbije stvara i potpuno pogrešno uverenje da je država njima nešto poklonila.

Ministar Finansija, Siniša Mali je ranije najavio da će na račun svih penzionera u februaru mesecu naredne godine na račun  leći po 20.000 dinara.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

London Grammar
Za 4 minuta

How Does it Feel

London Grammar
Laurel
Za 8 minuta

Scream Drive Faster

Laurel
Elle King
Za 12 minuta

Under Influence

Elle King
Marvin Gaye
Za 15 minuta

You

Marvin Gaye
Red Hot Chili Peppers
Za 17 minuta

Snow (Hey Oh)

Red Hot Chili Peppers

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend