Ekonomija

Sutra počinje prijava za dodatnih 20 evra državne pomoći

Prijava za 20 evra dodatne novčane pomoći države počinje u ponedeljak, a to treba da urade samo oni građani koji nisu bili prijavljeni za prethodnu podršku od 60 evra, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

„Građani koji su se u maju mesecu prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, ne treba da se prijavljuju za 20 evra dodatne pomoći države koji će im biti automatski isplaćena u decembru“, nevo je Mali, a navodi se u saopštenju.

Ministar je objasnio  da pravo na prijavu imaju i oni koji su u međuvremenu postali punoletni, a građani se mogu prijaviti na portalu Uprave za trezor, na veb adresi idp.trezor.gov.rs

Ukoliko građanin ili građanka nema otvoren račun u banci on će mu biti namenski otvoren kako bi državna pom oć bila isplaćena.

Podsetimo državna pomoć je 30 plus 30 evra isplaćena je dvokratno, a građane koji su se prijavili za tu pomoć očekuje dodatnih 20 evra koji će im leći na račun sredinom sledećeg meseca.

Pomoć države se isplaćuje u okviru trećeg paketa mera podrške privredi i građanima, a sprvodi sa  ciljem suzbijanja posledica korona virusa,

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Schiller Mit Heppner
Za 0 minuta

Dream of You

Schiller Mit Heppner
Savage Rose
Za 4 minuta

Meet Me There

Savage Rose
Kylie Auldist
Za 8 minuta

No Use

Kylie Auldist
Gloria Gaynor
Za 12 minuta

I Will Survive

Gloria Gaynor
Lacni Franz
Za 15 minuta

Naj Ti Poljub Narise Ustnice

Lacni Franz

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend