Ekonomija

U subotu počinje prijava za 100 evra namenjenih mladima od 16 do 29 godina

Foto: Pixabay
U subotu 15. januara počinje prijava za jednokratnu državnu pomoć od 100 evra, saopštili su iz Vlade Srbije. Pravo prijave imaju mladi od 16 do 29 godina sa prebivalištem u Srbiji i važećom ličnom kartom.

„Novčana pomoć u iznosu od po 100 evra (u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu dinara prema evru koji utvrđuje Narodna banka Srbije na dan stupanja na snagu ovog zakona) namenjena je licima od navršenih 16 do navršenih 29 godina na dan stupanja na snagu ovog zakona“, piše na sajtu Vlade Srbije.

Kako se dalje navodi u saopštenju pravo prijave imaju mladi koji pripadaju pomenutoj starosnoj kategoriji sa prebivalištem na teritoriji Srbije i važećom ličnom kartom. Prijava se odvija elektronskim putem putem portala Uprave za trezor i trajaće 15 dana odnosno do 30. januara.

„Njima će nakon unošenja osnovnih ličnih podataka (JMBG, broj lične karte i ime banke) biti zavedena prijava, čiji će status moći da provere na portalu Uprave za trezor. Ukoliko neko nema račun u banci, potrebno je da izabere banku u kojoj će mu automatski biti otvoren namenski račun“ navode iz Vlade.

Primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, novčana pomoć će biti uplaćena automatski, odnosno bez podnošenja prijave, navode u saopštenju.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da ovim gestom žele da pokažu mladima da država misli i na njih.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

M People
Za 1 minut

Search For The Hero

M People
Anastacia
Za 5 minuta

Paid My Dues

Anastacia
Mai Tai
Za 9 minuta

Am I Losing You Forever

Mai Tai
Juanes
Za 15 minuta

La Verdad

Juanes
Big Mountain
Za 18 minuta

Baby I Love Your Way

Big Mountain

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend