Ekonomija

Već zaduženom JKP “Mediana” odobren kredit od 740.000 evra

Iako je kreditna zaduženost Javnog komunalnog preduzeća "Mediana" prošle, 2020. godine iznosila 403 miliona dinara, istom preduzeću je odbren kredit u visini od 740.000 evra.

Gradsko veće odobrilo je JKP “Mediani” kredit u iznosu od 740.000 evra, i pored toga što je, kad su dugovi u pitanju, drugo javno preduzeće po zaduženosti u Nišu. U obrazloženju se navodi da će novac biti utrošen na opremu, ali nije naglašeno na šta je konkretno planirano da se potroši.

Kreditna zaduženost JKP “Mediana” iznosila je skoro 403 miliona dinara na kraju prošle godine. Na ovaj način će se preduzeće koje je već u dugovima još više obavezati za banke.

foto: printscreen Grad Niš

“Gradsko veće Grada Niša je saglasno da se JKP Mediana Niš odobri zaduženje po investicionom kreditu za nabavku opreme za obavljanje delatnosti preduzeća, u iznosu od 740.000,00 eura u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, u skladu sa Odlukom Nadzornog odbora JKP Mediana Niš”, navodi se u odluci Gradskog veća.

Kreditno zaduženje je, dodaju, planirano Programom poslovanja.

“Gradsko veće Grada Niša je na sednici 19.07.2012. godine donelo Preporuku broj 459-18/2012-03, da javna preduzeća, javna komunalna preduzeća i ustanove čiji je osnivač Grad Niš, počev od 19.07.2012. godine, odluke o zaduženjima kao i investicionim ulaganjima donose uz pribavljenu saglasnost Gradskog veća. Navedeno kreditno zaduženje je planirano Programom poslovanja JKP „Mediana“ Niš za 2021. godinu, sa pripadajućom izmenom Programa poslovanja”, dodaju u obrazloženju.

Navodi se da je taj novac namenjen za opremu JKP “Mediane”.

Međutim, iz JKP “Mediana” još nema odgovora na šta će konkretno ovaj novac biti utrošen.

Podsetimo, krajem aprila Gradsko veće je dalo saglasnost kojom je Mediana povećala cene usluga odvoza smeća za 20 odsto.  Kao razlog povećanja naveli su da je povećan broj korisnika i povećana kvadratura stanova, pa se zbog toga angažuje veći broj vozila i operativnih radnika.

Inače, iz gradskog budžeta je za ovo preduzeće izdvojeno 13 miliona dinara za održavanje dečijih moblijara, nabavku i popravku.

 

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Busy Signal
Za 2 minuta

Mariwana

Busy Signal
Protoje
Za 5 minuta

Switch it Up Ft. Koffee

Protoje
Jehro
Za 9 minuta

Life

Jehro
Black Pumas
Za 12 minuta

Colors

Black Pumas
Bobby Blue Bland
Za 16 minuta

Ain't No Love in the Heart of the City

Bobby Blue Bland

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend