Ekonomija

Vučić: Država vakcinisanim građanima daje 3.000 dinara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će svi građani iznad 16 godina koji su se vakcinisali ili koji će se vakcinisati do 31. maja dobiti dodatnu finansijsku pomoć od 3.000 dinara. Pored ranije predviđene pomoći svim građanima od 30 evra, na ovu pomoć će imati pravo svi koji su primili bar jednu dozu vakcine.

Kako je Vučić objasnio, svi koji su se vakcinisali bilo jednom ili dvema dozama, a imaju više od 16 godina dobiće pomoć. To važi i za one koji će se vakcinisati makar jednom dozom do 31. maja. Oni će dobiti dodatnih 3.000 dinara od države, obećao je Vučić.

Predsednik je rekao da se do kasno sinoć konsultovao oko te odluke sa premijerkom. Oni su odluku doneli, ali će se tek videti da li će tu odluku morati da usvoji Vlada.

„Ne možemo da donosimo negativne diskriminacione mere za one koji ne žele da prime vakcine, iako mislim da je to neodgovorno i sebično da se neko ne vakciniše. Razmišljali smo zato kako da nagradimo ljude koji su pokazali odgovornost. Doneli smo odluku da damo dodatnu finansijsku pomoć za ljude koji su se vakcinisali“, rekao je Vučić za Pink.

On smatra da kraja maja možemo da dođemo do brojke od blizu tri miliona ljudi koji su se vakcinisali makar jednom dozom. Prema njegovim rečima, na taj način bi se stekao kolektivni imunitet.

Vučić je rekao da će Vlada Srbije razmatrati odluku da zaposelni u javnim preduzećima i javnim organima – vojnici i policajci, ukoliko nisu vakcinisani, a zaraze se koronom, nemaju plaćeno bolovanje od korone. On je kazao da će država te ljude lečiti, ali da smatra da je ovakva odluka fer. Naime, lekari će ove ljude lečiti i izlečiti ako je to moguće, ali neće imati plaćeno bolovanje.

Podsetimo, isplata 30 evra pomoći građanima treba da započne sutra, 6.maja. Prvi će pomoć dobiti penzioneri, a zatim korisnici socijalne pomoći. Ostalim građanima pomoć će početi da se isplaćuje 12. maja.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Frida
Za 0 minuta

I Know Theres Something Going on

Frida
Bananarama
Za 5 minuta

Venus

Bananarama
Andrew Ridgeley
Za 8 minuta

Shake

Andrew Ridgeley
U Skriocu
Za 12 minuta

Ne Brini

U Skriocu
Piloti
Za 16 minuta

Tajna Je U Tebi Skrivena

Piloti

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend