Ekonomija

Vučić građanima obećao još po 30 evra

Predsednik Srbije, Aleksandra Vučić gostujući na RTS-u najavio je novi paket pomoći. Svi punoletni građani moći će da se prijave za 30 evra u maju i u novembru. Dok će penzioneri dobiti 50 evra dodatne pomoći.

Vučić je kazao da će od narednog meseca početi realizacija paketa ekonomskih mera u vrednosti od 2,5 milijardi evra.  Nova ekonomska mera uključuje i novčana sredstva za sve punoletne građane kao i pomoć privredi.

Građani će moći da se prijave za 30 evra pomoći koji će im biti isplaćeni maja meseca, a zatim za još toliko u novembru. Penzioneri će pored ove pomoći, dobiti dodatnih 50 evra.

„To će biti tri puta  pokloni za penzionere, a dva puta za sve druge građane. To su srpske pare iz srpske kase, ukupan paket mera je dodatnih 2,5 milijarde. Idemo brzo sa tim paketom mera,“kazao je Vučić.

Dodao je i da će po 50% iznosa minimalne zarade dobiti mikro, mala i srednja preduzeća, ali i da postoji dilema da li će se to odnositi i na velika preduzeća. Taj novac će se, kako je naveo, isplaćivati od 1. aprila.

Kazao je da će autoprevoznici dobiti po 600 eura za svaki autobus u periodu od 6. mesesi. „Ako neko ima 20 autobusa 600 evra dajemo po autobusu, jer su oni najugorženiji da bismo mogli da ih sačuvamo i da bismo bili fer prema njima” – obrazložio je Vučić.

Država će proširitii garantnu šemu za još  500 miliona evra. To je  neophodno kako bi se očuvala likvidnost privrednog sektora, kazao je on.  Dodajući da javni dug Srbije neće preći 61%.

Podsetimo građanima je prošle godine ispaćeno  po 100 evra kao mera za ublažavanje  posledica pandemije.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Keith Urban
Pre 28 minuta

One Too Many With Pink

Keith Urban
Jason Derulo
Pre 24 minuta

Want to Want Me

Jason Derulo
Jain
Pre 21 minut

Dynabeat

Jain
Alex Cameron
On Air!

Politics of Love

Alex Cameron

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend