Ekonomija

Vučić najavio još po 100 evra za mlade posle izbora, pa naglasio da to nema veze s izborima

Foto: Pixabay
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić najavio je da će mladi od 16 do 30 godina dobiti još 100 evra državne pomoći krajem maja ili početkom juna.

Vučić je za televiziju Hepi kazao da je imao sastanak sa ministrom finansija Sinišom Malim i premijerkom Anom Brnabić i da su doneli odluku koja, kako je naveo, nema veze sa izborima.

„Mi time pokazujemo da u vreme korone, krize za koju nismo krivi, kako energetske, tako i inflatorne u celom svetu, želimo da pomognemo ljudima, da podstaknemo dodatnu potrošnju, kao što podstičemo dodatne investicije i izvoz, da bismo ekonomski rast podigli na viši nivo. To je suština napretka i šta možemo da uradimo za ljude“, obrazložio je Vučić.

Novac bi na račun mladih trebalo da legde krajem maja ili početkom juna. Podesetimo 1. februara je počela isplata novčane pomoći mladima od 16 do 29 godina. za pomoć se prijavilo 1.019.796 mladih.

Ova mera ekonomske pomoći uslovila je povećan broj zahteva za izdavanje ličnih dokumenata. Kako su nam ranije kazali u Policijskoj upravi u Nišu broj zahteva za izdavanje ličnih dokumenata je samo u prvoj sedmici januara povećan za čak 17 puta više nego u istom periodu prethodne godine.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Schiller Mit Heppner
Za 4 minuta

Dream of You

Schiller Mit Heppner
Savage Rose
Za 7 minuta

Meet Me There

Savage Rose
Kylie Auldist
Za 11 minut

No Use

Kylie Auldist
Gloria Gaynor
Za 15 minuta

I Will Survive

Gloria Gaynor
Lacni Franz
Za 18 minuta

Naj Ti Poljub Narise Ustnice

Lacni Franz

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend