Ekonomija Kultura

Vučić sprema minimalce i za muzičare, nezaposlenima 120 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će nezaposleni do kraja ove godine dobiti pomoć u iznosu od 120 evra. On je takođe obećao dva minimaca muzičarima.

Vučić je naglasio da će nezaposleni dobiti dva puta po 30 evra, kao i svi punoletni građani, prenosi Blic. On je, međutim, dodao da će nezaposlenima u junu biti isplaćeno još po 60 evra.

„Nezaposleni će kao svi punoletni građani dobiti dva puta po 30 evra, u maju i novembru, ali i još po 60 evra u junu“, kazao je on. Penzioneri će preko 60 evra dobiti podršku od još 50 evra tako da će njihov saldo iznositi plus 110 evra.

A za oko 3.000 muzičara spremna je podrška od dva minimalca, rekao je predsednik Srbije.

„Dobra vest i za muzičare, iako nisu u sistemu PDV-a. Za oko 3.000 njih spremna je podrška od dva minimalca. Vlada će verovatno u narednim danima doneti odluku o novčanoj pomoći“, istakao je Vučić.

On je takođe podvukao da će država najverovatnije morati da isplati bar još jedan minimalac ugostiteljima i svim drugim ugroženim sektorima. Osvrnuo se i na isplatu minimalaca za 1,55 miliona radnika u privatnom sektoru.

„Već od 8. aprila kreće i isplata minimalca za 1,55 miliona radnika u privatnom sektoru, za preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika preduzeća – tri puta po pola minimalca. Zatim imamo sektorsku podršku za autobuske prevoznike, zatim hotelijere 350 evra po sobi i 150 po krevetu“, rekao je Vučić.

Zaključio je da sve to država plaća i uspeva da ne poveća javni dug u odnosu na BDP. Vučić je još objasnio da država neće povećavati poreze, već će taj novac naći u rastu.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Joe Cocker
Za 3 minuta

Never Tears Us Apart

Joe Cocker
Mike Oldfield
Za 7 minuta

Shadow on the Wall

Mike Oldfield
Killers
Za 11 minut

The World We Live in

Killers
Nick Cave And the Bad Seeds
Za 15 minuta

Where the Wild Roses Grow (Duet With Kylie Minogue)

Nick Cave And the Bad Seeds
Al Wilson
Za 19 minuta

The Snake

Al Wilson

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend