Ekonomija Kultura

Vučić sprema minimalce i za muzičare, nezaposlenima 120 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će nezaposleni do kraja ove godine dobiti pomoć u iznosu od 120 evra. On je takođe obećao dva minimaca muzičarima.

Vučić je naglasio da će nezaposleni dobiti dva puta po 30 evra, kao i svi punoletni građani, prenosi Blic. On je, međutim, dodao da će nezaposlenima u junu biti isplaćeno još po 60 evra.

“Nezaposleni će kao svi punoletni građani dobiti dva puta po 30 evra, u maju i novembru, ali i još po 60 evra u junu”, kazao je on. Penzioneri će preko 60 evra dobiti podršku od još 50 evra tako da će njihov saldo iznositi plus 110 evra.

A za oko 3.000 muzičara spremna je podrška od dva minimalca, rekao je predsednik Srbije.

“Dobra vest i za muzičare, iako nisu u sistemu PDV-a. Za oko 3.000 njih spremna je podrška od dva minimalca. Vlada će verovatno u narednim danima doneti odluku o novčanoj pomoći”, istakao je Vučić.

On je takođe podvukao da će država najverovatnije morati da isplati bar još jedan minimalac ugostiteljima i svim drugim ugroženim sektorima. Osvrnuo se i na isplatu minimalaca za 1,55 miliona radnika u privatnom sektoru.

“Već od 8. aprila kreće i isplata minimalca za 1,55 miliona radnika u privatnom sektoru, za preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika preduzeća – tri puta po pola minimalca. Zatim imamo sektorsku podršku za autobuske prevoznike, zatim hotelijere 350 evra po sobi i 150 po krevetu”, rekao je Vučić.

Zaključio je da sve to država plaća i uspeva da ne poveća javni dug u odnosu na BDP. Vučić je još objasnio da država neće povećavati poreze, već će taj novac naći u rastu.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 30 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 27 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 23 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 19 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend