Hronika

Apelacioni sud potvrdio doživotnu robiju Malčanskom berberinu

Apelacioni sud u Nišu je potvrdio odluku da je Ninoslav Jovanović poznatiji i kao Malčanski berberin osuđen na doživotnu robiju. Jovanović je osuđen zbog zlostavljanja maloletne devojčice koju je kidnapovao pa je za njima danima tragala policija, a slučaj je uznemirio i sve građane Niša. Kazna je ujedno i najteža kazna predviđena Krivičnim postupkom.

Četrdesetosmogodišnji Ninoslav Jovanović iz sela Malča je uhapšen 5. januara 2019. godine, u Malči, gde je i živeo, nakov višednevne potrage za njim i devojčicom koju je kidnapovao. Krivični postupak protiv Malčanskog Berberina, tako nazvanog zbog navike da svoje žrtve šiša pre nego što ih siluje, započet je 29. maja 2020. godine pred Višim sudom u Nišu.

Jovanović je osuđen na 11 godina zatvora zbog same otmice. Viši sud u Nišu je zbog zlostavljanja i ostalih krivičnih dela koja je pritom počinio doneo odluku da ga osudi na doživotnu kaznu zatvora. Na presudu je uticalo i to što je ranije osuđivan čak 11 puta.

Sudija Tamara Savić je navela, a preneli mediji, da je Jovanović pokazao da boravak u zatvoru od 25 godina nije uticao na njega i da je po proteku kratkog vremena ponavljao djela.

“Iz zatvora je izašao decembra 2018. pa je ponovo bio na robiji do marta 2019. godine, ali je delo ponovio. Njegovo puštanje na slobodu bilo bi rizik po novu žrtvu, ovo je jedina kazna koja će ga sprečiti da ponovo izvrši isto delo”, rekla je prilikom izricanja presude sutkinja Savić.

Ovim je potvrđena presuda Višeg suda u Nišu koja je doneta 5. januara 2021. godine a kojom je serijskom zlostavljaču dece izrečena najteža kazna predviđena Krivičnim zakonikom Srbije.

Podsetimo, nestanak devojčice je prijavljen 20.decembra 2019., a ona je pronađena 29. decembra iste godine u Pasjači, nedaleko od Knjaževca. Suđenje je okončano 30. decembra 2020. godine, kada je Viši sud u Nišu osudio Jovanovića na doživotni zatvor.

Jovanović je optužen je da je oteo dvanaestogodišnju devojčicu 20. decembra 2019. i zlostavljao je narednih 10 dana. Radi zaštite maloletne žrtve, sudski postupak bio je zatvoren za javnost. Nalazi se u niškom Kazeno-popravnom zavodu od 5. januara 2019. godine otkako je uhapšen.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 27 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 24 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 20 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 16 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend