Hronika

Bivšem zameniku gradonačelnika ukinut pritvor, izrečena mera zabrane prilaženja i komuniciranja sa svedocima

Bivšem zameniku gradonačelnika Niša Ljubivoju Slavkoviću ukinut je pritvor nakon nedelju dana, a izrečena mu je zabrana prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedocima, kako ne bi uticao na dalju istragu.

Viši sud u Nišu ukinuo je pritvor političaru i nekadašnjem zameniku gradonačelnika Niša Ljubivoju Slavkoviću (69), zaposlenom u PD „Blok signal“, a koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio zloupotrebu položaja odgovornog lica i zamenio je blažom merom, preneli su mediji saopštenje iz Višeg javnog suda.

Kako navode iz Južnih vesti, Slavkoviću je umesto pritvora izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa nesaslušanim svedocima u ovom slučaju.

Rešenjem Višeg suda u Nišu – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije od 31.3.2021.godine pritvor protiv okrivljenog LJ.S. i okrivljenog I.S. zamenjen je merom zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima,  saopšteno je iz Višeg suda.

Tužilac je inače predložio da se okrivljenima odredi pritvor od 30 dana.

Podsetimo, Slavković je uhapšen 23. marta, zajedno sa I. S. (44) odgovornim licem tog PD „Blok signal“, koji se takođe sumnjiči za zloupotrebu položaja odgovornbog lica. Kako je tada saopšteno njima se stavlja na teret da su u martu 2019. godine, prekoračenjem ovlašćenja, bez prethodne odluke skupštine društva i bez znanja i odobrenja vlasnika, navodno zaključili ugovore o poklonu putničkih motornih vozila u ime PD „Blok signal“, i time navodno oštetili društvo za više od 2,6 miliona dinara.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Police
Za 1 minut

Roxanne

Police
Dave Steward
Za 4 minuta

Heart of Stone

Dave Steward
Konstrakta
Za 8 minuta

Novo Bolje

Konstrakta
Melanie Martinez
Za 11 minut

Void

Melanie Martinez
Michael Buble
Za 15 minuta

Higher

Michael Buble

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend