Hronika

Carinici sa Gradine uhapšeni zbog korupcije

Policijski automobili
Dvojica carinika sa graničnog prelaza Gradina uhapšena su zbog sumnje da su izvršili krivična dela trgovina uticajem i zloupotreba službenog položaja. Oni se sumnjiče da su prilikom carinjenja robe oštetili budžet Republike Srbije. Jedan od uhapšenih je odgovorno lice na navedenom carinskom prelazu.

Uhapšeni su E. P. (1974.) zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem i S. V. (1968.) koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja.

Kako su saopštili iz policije, Sumnja se da je S. P., zaposlen u Carinskoj ispostavi na Graničnom prelazu Gradina, u martu ove godine izvršio pregled vozila jednog muškarca koji je prevozio rezervne delove za kamione. Nakon carinjenja dela sporne robe naveo da je to roba za lične potrebe, uprkos tome što je znao da takva vrsta robe ne može biti carinjena u “skraćenom postupku”, navodi se u saopštenju.

Još je rečeno da je S.P. ovo delo učinio pod uticajem E.P., koji je jedan od odgovornih lica ove Carinske ispostave na Gradini. Navodi se da je na ovaj način S.P. pribavio korist vozaču u vidu privilegije za uvoz robe trgovačkog karaktera u Srbiju mimo važećih propisa. Time je i pričinio štetu budžetu Republike Srbije u iznosu carine koja nije obračunata i naplaćena za višak robe.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova. Oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu. Hapšenje su izvršili pripadnici policije, kao i policajci iz Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije. Oni su bili u saradnji sa Upravom granične policije i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 19 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 16 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 12 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 8 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend