Hronika

Četvorica maloletnika osumnjičena da su telefonom prijavili bombu u Gimnaziji “Bora Stanković”

Policija je identifikovala četvoricu maloletnika od čega su dvojica stara 17, a dvojica 16 godina koji se sumnjiče da su juče ujutru pozvali Gimnaziju "Bora Stanković" i prijavili da se u školi nalazi bomba. Protiv njih će biti podneta krivična prijava zbog izazivanje panike i nereda.

Kako navode iz policije maloletnici se sumnjiče da su, po prethodnom dogovoru, kupili SIM karticu, a potom prijavili da će eksploziv biti aktiviran za pola sata.

Policija je po prijavi odmah evakuisala đake i zaposlene, a kontradiverzionim pregledom utvrđeno je da je prijava lažna.

Četvorici osumnjičenih, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, biće podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje panike i nereda.

Lažne dojave o bombama stigle su na adresu brojnih isntitucija i javnih ustanova širom zemlje, a u Nišu su bombe bile prijavljene i u Tržnom centra “Delta Planet”kao i na aerodromu “Konstantin Veliki”.

Iz Ministarstva unutrašnjih polova navode da su identifikovali 19 mejli adresa u inostranstvu sa kojih su stigle dojave o bombama na različitim lokacijama širom zemlje, kao i jednu osoba koja je takvu poruku uputila telefonom.

Među osobama koje su slala pretnje je i osmoro državljana Srbije, od kojih je kako se navodi u saopštenju, dvoje uhapšeno, dok su protiv preostalih šestoro podnete krivične prijave jer je reč o maloletnim licima.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 1 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 58 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 54 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 50 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend