Društvo Hronika

Četvrti dan potrage za devojkom koja je upala u Nišavu

Već četiri dana traga se za 17-godišnjom devojkom iz Pirota koja je u ponedeljak, 22. februara, upala u reku Nišavu.

Kako su za City smart radio potvrdili u pirotskoj policiji, za devojkom se i dalje traga, a novih informacija nema. Potraga je nastavljena u Pirotu, gde se pretražuje korito reke Nišave, kao i dalje nizvodno ka Beloj Palanci. Na terenu su pripadnici policije i spasioci.

„Jutros se tragalo oko železničkog mosta pa dalje ka Beloj Palanci, oko sela Staničenje. Na terenu su bile dve ekipe“, rečeno nam je u policiji Grada Pirota.

Ipak, građani Pirota smatraju da je ova tragedija mogla biti sprečena. Navode da se devojka nije mogla izbaviti iz vode jer je reka, usled ispuštanja vode iz Zavojskog jezera, bila nabujala. Zbog toga su pokrenuli peticiju pod nazivom ZA NAŠU DECU – da Nišava ne bude ubica. Kako su kazali, rad hidroelektrane Zavoj indirektni je krivac za ovu tragediju. Njen rad ne može da se zaustavi, ali može da se učini bezbednijim za svu našu decu i za sve nas, kažu.

Oni u ovoj peticiji od Gradske uprave traže da se Hidroelektrana „Zavoj“ pozove na društvenu odgovornost. Takođe, zahtevaju da svoj rad učine bezbednim i preduzmu sve moguće mere zaštite na svojim objektima i infrastrukturi.  Piroćanci kažu da je hidorelektrana pretvorila mirnu reku u monstruma, i to u srcu grada. Podvukli su da je monstrum slobodan i bez kontrole na najpopularnijem gradskom sešatlištu, između vrtića, škola, stambenih naselja.

„Zahtevamo da se po hitnom postupku identifikuju najkritičnija mesta u urbanim delovima i da se ista obezbede fizičkim barijerama koje će onemogućiti pristup reci. Tražimo da se uvede efikasan sistem obaveštavanja javnosti o početku i trajanju ispuštanja vode iz Hidroelektrane Zavoj u korito reke“, napisali su građani u peticiji. Peticija se nalazi na linku i za sada ima 195 potpisa, a broj se ubrzano povećava.

Podsetimo, 17-godišnja devojka sa drugaricom je šetala kejom kada se okliznula i upala u Nišavu. Odmah nakon toga, započela je potraga koja je trajala celog dana i noći, ali bez rezultata. Na terenu su bili spasioi, ronioci i pripadnici policije.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Anana Kaye
Za 2 minuta

Senor

Anana Kaye
London Grammar
Za 7 minuta

How Does it Feel

London Grammar
Laurel
Za 11 minut

Scream Drive Faster

Laurel
Elle King
Za 15 minuta

Under Influence

Elle King
Marvin Gaye
Za 18 minuta

You

Marvin Gaye

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend