Hronika

Desetar Ognjen Trajković iz Vranja, poginuo prilikom skoka padobranom

Dvadesetjednogodišnji,Ognjen Trajković iz Vranja izgubio je život juče popodne prilikom izvođenja padobranskog skoka. U trenutku nesreće desetar je bio na dužnosti u 3. padobranskoj četi 63. padobranske brigade u Nišu, saopštili su iz Ministarstva odbrane.

„Desetar Ognjen Trajković, koji je izgubio život juče oko 16.30 časova prilikom izvođenja padobranskog skoka, bio je na dužnosti padobranca u 3. padobranskoj četi 63. padobranske brigade u Nišu.“, navodi se u saopštenju.

Foto: Ministrastvo odbrane

Nesreća se dogodila na prostoru gde je smeštena vojna jedinica, na niškom Vojnom aerodromu, kasarni „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“. Uzroci nesreće se utvrđuju i za sada se Ministrastvo nije zvanično oglasilo povodom toga. Prema pisanju Blica do nesreće je došlo kada je vojniku zamrsio padobran.

Trajković je rođen 20. decembra 2000. godine u Vranju. Nije bio oženjen. „Kolege i prijatelji pamtiće Ognjenovu ljubav prema vojnom pozivu, njegovu čestitost, hrabrost, drugarstvo i odanost otadžbini,“ navodi se u saopštenju.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici poginulog pripadnika 63. padobranske brigade.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Paul Mccartney
On Air!

Live And Let Die

Paul Mccartney
Kovacs
Za 0 minuta

Love Parasite

Kovacs
Maneskin
Za 3 minuta

Feel

Maneskin
Alfie Templeman
Za 6 minuta

Colour Me Blue

Alfie Templeman
Killers, K.D. Lang
Za 9 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend