Hronika

Još jedno iskliznuće vagona sa šina, ispale dve cisterne sa fosfornom kiselinom kod Zaječara

Foto: Pixabay
U jutarnjim satima, u Zaječaru na glavnoj železničkoj stanici ispale su iz šina dve cisterne sa fosfornom kiselinom, kako piše list Danas. Nije bilo curenja i nema opasnosti po životnu sredinu i ljude.

Nakon pola devet jutros, došlo je do iskliznuća iz koloseka ove dve cisterne. Železnički saobraćaj nije u prekidu. Kako su preneli iz Danas-a, preduzeće Kargo Srbija je saopštilo da je teretna kompozicija koja je imala 12 vagon cisterni u vlasništvu kompanije Eliksir i saobraćala je iz Prahova za Šabac. Dodaje se da je Zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja Infrastrukture železnice Srbije i Srbija Karga izašla na uviđaj i da će se naknadno utvrditi uzrok ovog događaja.

Podsetimo, u poslednjem periodu su ovakve nezgode česte, počevši od iskliznuća cisterne sa amonijakom kod Pirota, zatim na deonici kod Zaječara takođe cisterna sa fosfornom kiselinom, kod Pančeva, a pre samo par dana i kod Subotice kada su iskliznula tri vagona sa propilenom.  Međutim, incident kod Pirota je pokrenuo medijsku pažnju, pa je svaki naredni slučaj zabeležen, ali kako je jednom prilikom naveo naš sagovornik, slične nesreće su se dešavale i pre, samo nisu dospele do javnosti.

Anđela Jeremić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Isaac Hayes
Za 2 minuta

Moonlight Lovin' (Menage a Trois)

Isaac Hayes
Florence And The Machine
Za 6 minuta

Rabbit Heart (Raise it Up)

Florence And The Machine
Garland Jeffreys
Za 10 minuta

Hail Hail Rock'n'roll

Garland Jeffreys
Darko Rundek
Za 14 minuta

Sjaj Sto Izdaje

Darko Rundek
Artan Lili Ft Nikola Vranjkovic
Za 19 minuta

Otrov

Artan Lili Ft Nikola Vranjkovic

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend