Hronika

Kecmanović o slučaju Bjelogrlića i Antonijevića: Nije bilo provokacija od strane Antonijevića

Danas je u Osnovnom sudu u Nišu održano ispitivanje svedoka incidenta koji se dogodio u hotelu Ambasador kada je režiser i glumac Dragan Bjelogrlić napao režisera Predraga Antonijevića. Vladimir Kecmanović, pisac i urednik kulturne redakcije RTS jedan je od ispitanih svedoka ovog slučaja.

Na današnjem svedočenju je bilo predviđeno pet svedoka incidenta. Vladimir Kecmanović drugi je ispitan svedok u Osnovnom sudu. On je svedočio u korist Predraga Antonijevića sa kojim je te večeri sedeo za istim stolom i razgovarao kada je Bjelogrlić prišao reditelju i počeo da ga udara pesnicama.

Kecmanović je nakon završenog svedočenja rekao novinarima da je odgovarao na pitanja tužioca, ali i advokata osumnjičenog Bjelogrlića koji su imali potpitanja i da su se najviše odnosila na to da li je bilo provokacija od strane Antonijevića koje su upućene Bjelogrliću.

“Sedeo sam za stolom sa Predragom Antonijevićem kada je Dragan Bjelogrlić došao i udario ga. Onda je nastalo neko koškanje, kada je Dragan Bjelogrlić nastavio da ga udara ja sam pokušao da ga odguram. Nije bilo huškanja, ja sam bio sa njim celo vreme”, rekao je Kecmanović novinarima nakon održanog svedočenja.

Prema njegovim rečima, oko samog incidenta ne treba mnogo raspravljati jer je sve snimljeno.

“Bavili su se pitanjima dobacivanja. Sam akt udaranja je snimljen, tako da o tome nema mnogo da se raspravlja. Uglavnom su bila pitanja da li je bilo dobacivanja te večeri. Sa Antonijevićem sam bio ceo dan i nije bilo nikakvog dobacivanja. Nisu oni ni imali prilike da se vide da bi do toga došlo, prosto nisu se ni susreli. Ne može da bude provokacija ako nema kontakta. Ako imate udaljenost od desetak metara između nas svih, onda bi valjda i mi ostali čuli “, izjavio je Kecmanović.

Podsetimo, 23. avgusta u hotelu Ambasador prijavljena je tuča i priveden Dragan Bjelogrlić zbog napada na Dragana Antonijevića. Bjelogrlić je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode, a okupljenim novinarima je tada izjavio da se kaje zbog svega što se desilo i da je naseo na provokacije Antonijevića.

Dragan Bjelogrlić nakon saslušanja

“Žao mi je što sam naseo na provokacije, grozne provokacije gospodina Antonijevića koje traju već godinu i po dana. Žao mi je što se gospodin Antonijević pojavio i ne znam zašto baš u trenutku kada sam ja imao dve veličanstvene premijere. Žao mi je što nisam izdržao da ja dostojanstveno ignorišem te njegove provokacije i što sam dozvolio da ovo baci senku na dva divna događaja koja su bila u Nišu. Žao mi je što sam to uradio”, kazao je tada Bjelogrlić koji je, navodno, baš iz razloga što je bio isprovociran krenuo na Antonijevića.

 

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 4 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 1 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 57 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 53 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend