Hronika

Na Gradini otkriveni lekovi vredni 13.000 evra

Carinici su na prelazu Gradina osujetili pokušaj krijumčarenja više od 13.500 doza lekova i suplemenata. Vrednost lekova procenjena je na skoro 13.000 evra.

Ova omanja apoteka otkrivena je u autobusu turskog prevoznika. U njemu se nalazilo samo četiri putnika i dva vozača, a saobraćao je na relaciji Nemačka – Turska. Na pitanje carinika, putnici i vozači rekli su da sa sobom nose isključivo lični prtljag.

Ipak je usledio detaljan pregled autobusa. Najpre je u boksu za prtljag putnika pronađen ogroman kofer pun različitih lekova. Potom su u istom prostoru pronađene još tri torbe takođe krcate kutijama tableta, injekcija, medicinskih krema i suplemenata. Na kraju su i u ručnom frižideru pronađene termo kese sa skupim medikamentima proizvedenim u Nemačkoj.

Daljom kontrolom pronađene su i originalne fakture nemačke apoteke za čitavu paletu lekova i injekcija za lečenje dijabetesa, kardio-vaskularnih oboljenja, reumatskog artritisa. Takođe su se odnosile na različite kapi, masti i kreme, kao i vitamine i suplemente za jačanje imuniteta.

Protiv vozača autobusa, 60-godišnjeg turskog državljanina, pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom.  Zaplenjeni lekovi biće zadržani do okončanja postupka.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 45 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 42 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 38 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 34 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend