Hronika

Nove dojave o bombama u više škola u Nišu

Na mejl adrese više niških škola jutros su stigle dojave o bombama, potvrđuju iz policijske uprave. Učenici i zaposleni su odmah evakuisani i u toku je kontradiverzioni pregled.

U policijskoj upravi u Nišu navode da u ovom trenutku ne znaju tačan broj škola u kojima su stigle dojave o bombama.

Prema pisanju građana na društvenim mrežama dojave o bombama jutros su stigle na adresu više škola:  OŠ”Stefan Nemanja”, OŠ “Kole Rašić”, OŠ”Car Konstantin”, OŠ “Sreten Mladenović -Mika”, “OŠ “Dositej Obradović”, OŠ”Branko Radičević” u Garbovcu,”OŠ “Desanksa Makimović” i drugim.

Iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštavaju da su dojave stigle na mejl adrese ukupno 134 osnovne i srednje škole u Srbiji. Dojave o bombama osim u Nišu poslate su i na adrese škola na teritoriji Pirota, Vlasotinca, Babušnice, Kuršumlije i Lebana.

Nastava će se do završetka kontradiverzionog pregleda odvijati onlajn, navode iz resornog ministartva, a učenici će se vratiti u školske klupe, nakon što se utvrdi da je sve bezbedno za povratak.

Podsetimo, pre par dana je putem telefona stigla dojava da se u niškoj Gimnaziji “Bora Stanković” nalazi bomba, koja je kako se ispostavilo bila lažna. Policija je identifikovala četvoricu maloletnika odgovornih za lažnu dojavu.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 52 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 56 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 59 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 4 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 8 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend