Hronika

Oštetio Narodni univerzitet za 35.000 evra

Uhapšen je N.R. (1994) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, saopštili su iz MUP-a. Kako se navodi u saopštenju on je oštetio Narodni univerzitet u Nišu za 35.000 evra.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije, Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su N. R. (1994) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, saopštili su iz MUP-a.

Sumnja se da je kao odgovorno lice u Agenciji za pružanje knjigovodstvenih usluga „GOODWILL“, u periodu od februara 2021. do jula 2021. godine izdao više naloga za prodaju deviza sa računa Narodnog univerziteta u Nišu, prebacujući novac od prodaje deviza na dinarski račun Narodnog univerziteta u Nišu, a zatim je taj novac prebacivao na račun svog privrednog društva „R Consulting“ iz Niša.

Kako se sumnja, ovim novcem je kupovao skupocene satove, naočare, telefone, tablete, računare, automobil i na taj način sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 35.000 evra, za koji iznos je oštetio Narodni univerzitet u Nišu.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Busy Signal
Za 3 minuta

Mariwana

Busy Signal
Protoje
Za 7 minuta

Switch it Up Ft. Koffee

Protoje
Jehro
Za 10 minuta

Life

Jehro
Black Pumas
Za 14 minuta

Colors

Black Pumas
Bobby Blue Bland
Za 18 minuta

Ain't No Love in the Heart of the City

Bobby Blue Bland

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend