Društvo Hronika

Pacijentkinja snimala provokativne fotografije u ambulanti, iz Doma zdravlja Niš najavili zakonske mere

Niški Dom zdravlja će preuzeti zakonske mere protiv pacijentkinje K.Đ. koja je u jednoj od intervencija opšte medicine napravila provokativne fotografije i video snimke, najavila je pomoćnica direktora te ustanove Danijela Nešić. Iz Doma zdravlja za City Smart kažu da je toku sprovođenje vanrednog unutrašnjeg stručnog nadzora u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslih Doma zdravlja Niš, u centralnom objektu, povodom spornih fotografija i snimaka.

Nešić je na svom Fejsbuk profilu podelila fotografije i video snimke, nastale, kako se navodi, u vreme pauze u jednoj od intervencija opšte medicine. Nešič navodi da je ista pacijenktinja dan ranije u kartoteci ZA ,,Donja Vrežina“ čiji je inače pacijent, slikala neke fotografije.

„S obzirom da ovakvim ponašanjem nanosi veliku štetu ugledu Doma zdravlja Niš, kao zdravstvenoj ustanovi sa renomeom i ugledom, i da je bez pitanja slikala provokativne i uvredljive fotografije i snimala video zapis koji je ponižavajući za našu struku, bićemo prinuđeni da preduzmemo određene mere u okviru zakona“, napisala je Nešić na Fejsbuku.

Kontaktirali smo Dom zdravlja sa pitanjem kako je moguće da u trenutku kada je pomenuta pacijentkinja načinila sporne fotografije i snimke u ambulanti nije bilo medicinskog osoblja, odakle nam je rečeno da je u toku vanredna kontrola.

„U toku je sprovođenje vanrednog unutrašnjeg stručnog nadzora u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslih Doma zdravlja Niš, u centralnom objektu, u vezi događaja od dana 20.01.2024. godine“, odgovorili su iz Doma zdravlja za City Smart.

*Tekst je dopunjen novim informacijama nakon što smo dobili odgovor Doma zdravlja.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Happy Mondays
Za 2 minuta

Step on

Happy Mondays
Lp
Za 7 minuta

One Like You

Lp
Fall Out Boy
Za 10 minuta

So Much For Stardust

Fall Out Boy
Michelle Gurevich
Za 15 minuta

Losing Touch

Michelle Gurevich
Sia
Za 19 minuta

Cheap Thrills

Sia

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend