Hronika

Potpuno izgoreo autobus “Nišekspresa” kod Feketića

Image by Gabriele Schneider from Pixabay
Autobus Nišekspresa koji je krenuo iz Subotice ka Novom Sadu potpuno je izgoreo u jutarnjim satima, ali su svi putnici iz vozila evakuisani, prenosi Danas.

Autobus se, kako navode, samozapalio i potpuno izgoreo kod Feketića, šezdesetak kilometara od Subotice, nakon što mu se zapalila i eksplodirala zadnja desna unutrašnja guma. Putnici su, kako prenose drugi mediji, na vreme evakuisani.

Autobus je počeo da gori na 63. kilometru od državne granice, nakon što je u 8:40 krenuo sa glavne autobuske stanice u Subotici u pravcu Novog Sada. Iz snimka koji kruži na društvenim mrežama  se vidi da su putnici izašli iz autobusa i da su bili na bezbednom dok se širio dim i autobus goreo.

Odmah po pojavi dima vozač je zaustavio vozilo i putnici su brzo evakuisani, a po informacijama Danasa, svi su bezbedno izašli i sklonjeni na bezbednu udaljenost od autobusa. Iako su vatrogasci brzo reagovali, autobus je, kako se vidi na fotografijama, u potpunosti izgoreo.

“Posada vozila je reagovala profesionalno. Sve vreme ekcesa bili su pribrani i učinili sve što su mogli za autobus, pokušavajući da sa dva aparata za gašenje požara ugase upaljenu gumu, što nije bilo moguće jer se guma teško gasi”, kazala je putnica za Danas.

Istraga o uzroku požara je u toku.  Pored kompletne štete na autobusu, pojedini putnici su ostali i bez prtljaga.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 17 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 14 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 11 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 6 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend