Hronika

Preminuo vođa “Noćnih vukova” u Srbiji

Foto: Saša Savić fejsbuk
Saša Savić poznatiji kao Švaba, vođa moto-kluba Noćnih vukova u Srbiji, preminuo je od posledica infarkta u 44. godini.

“Noćas smo izgubili našeg brata Sašu, predsednika “Noćnih vukova” Srbije. Večni mir i Carstvo nebesko, napisao je Slobodan Bašić,  jedan od istaknutih članova Vukova na svom fb profilu.

Saša Savić je rođen u Berlinu, a živeo je u Nišu. Javnosti bio poznat kao humanitarac, patriota i organizator mnogih skupova srpsko-ruskog prijateljstva. Uz blagoslov episkopa niškog Arsenija, prošle godine je u Nišu organizovao litije, kao vid podrške srpskom narodu u Crnoj Gori koji se borio za zaštitu  svetinja.

Nosilac je četiri ordena. Orden  Ministarstva odbrane Ruske Federacije dobio je 20o4. godine. Drugim ordenom nazvanim po najvećem kosovskom junaku Milošu Obiliću, odlikovala ga je balksansa kozačka jedinica Rusije pri ambasadi te zemlje u Srbiji za  zasluge širenja srpsko-ruskog prijateljstva.

Bio je nosilac “Vidovdanskog krsta drugog reda”, koji se dodeljuje za humanitarni rad i pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Orden mu je uručilo Udruženje ratnika policije. Četvrti orden kojim se ponosio i koji mu je kako je sam svedočio bio najdraži i dodeljen mu je  povodom 200 godina Georgijenskog krsta.

Jelena Jocić

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Lykke Li
On Air!

Get Some

Lykke Li
Jace Everett
Za 3 minuta

Bad Things

Jace Everett
Wizthemc
Za 5 minuta

World Is Fucked

Wizthemc
Harry Connick Jr.
Za 8 minuta

(I Like it When You) Smile

Harry Connick Jr.
Club Des Belugas feat. Maya Fadeeva
Za 12 minuta

Save a Little Love For Me

Club Des Belugas feat. Maya Fadeeva

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend