Hronika

Pronađeno telo 17-godišnje devojke u Nišavi

Foto: ilustracija
Potraga za nestalom 17- godišnjakinjom iz Pirota koja je u ponedeljak 22. februara upala u Nišavu je okončana. Telo nesrećne devojke pronađeno je posle sedam dana oko 12 časova u selu Sopot, u blizini Pirota.

Nakon što je upala u nabujalu reku Nišavu, potraga za  mladom Piroćankom A.M. nije prestala. Policija je potvrdila da je njeno telo pronađeno u nedelju 28. februara, u selu Sopot kod Pirota, nizvodno od grada.

,,Pronađeno je  telo u koritu reke Nišave, uviđaj je u toku“, potvrđuju medijima u policiji.

Podsetimo, policiji je u ponedeljak, oko 14 sati prijavljeno da je mlađa ženska osoba upala u korito reke Nišave i od tada se za njom tragalo.

Kako su za City smart radio potvrdili iz pirotske policije, devojka je tog dana sa drugaricom šetala kejom. Tom prilikom ona se okliznula i upala u reku Nišavu. Odmah nakon toga započela je potraga, koja je trajala do danas. Ronioci su tom prilikom pretražili korito Nišave, ali je tragično nastradala devojka pronađena posle sedam dana u selu nedaleko od Pirota.

Nedavno je nabujala Nišava odnela i muškarca, čije je telo pronađeno posle nekoliko dana. Građani su pokušali da mu pomognu dok je još bio živ, ali nisu uspeli u tome.

U međuvremenu pokrenuta je peticija „Za našu decu – da Nišava ne bude ubica“, u kojoj građani od Gradske uprave traže da hidroelektrana „Pirot“ reguliše svoj rad, a sve veći broj Piroćanaca u ispuštanju vode u Nišavu vide indirektnog krivca za utapanje srednjoškolke.

,, Tragična sudbina sedamnaestogodišnje sugrađanke u svima nama izaziva veliku tugu ali i pitanje da li je takva tragedija mogla da bude sprečena? Rad HE Zavoj pretvorio je mirnu i pitomu reku u pravog monstruma, i to u srcu grada – monstrum je slobodan i bez kontrole na najpopularnijem gradskom šetalištu, između vrtića, škola, stambenih naselja. Rad HE Zavoj ne može da se zaustavi ali može da se učini bezbednijim za svu našu decu i za sve nas“, apeluju nezadovoljni građani na čiju je inicijativu pokrenuta i peticija.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Marvin Gaye
Za 0 minuta

You

Marvin Gaye
Red Hot Chili Peppers
Za 3 minuta

Snow (Hey Oh)

Red Hot Chili Peppers
Faith No More
Za 6 minuta

Edge of the World

Faith No More
Toploader
Za 10 minuta

Some Kind of Wonderful

Toploader
Jonny Lang
Za 13 minuta

Lie to Me

Jonny Lang

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend