Hronika

Tokom vikenda zabeležena vožnja u alkoholisanom stanju i nasilnička vožnja

U Nišu policija svakog vikenda ima dosta posla sa bahatim vozačima. U vikendu za nama niška policija je u redovnoj kontroli saobraćaja isključila iz saobraćaja trojicu vozača, što zbog vožnje u alkoholisanom stanju, što zbog nasilničke vožnje.

Kako saopštavaju iz PU Niš, tokom redovne kontole utvrđeno je da su trojica vozača vozila pod dejstvom alkohola, a jedan od njih je zbog nasilničke vožnje pod dejstvom alkohola kažnjen zatvorskom kaznom od 30 dana, novčanom kaznom, a zabranjeno mu je da vozi devet meseci.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u redovnoj kontroli saobraćaja, tokom vikenda, zaustavili su trojicu vozača koji su automobilima upravljali pod dejstvom alkohola i jednog koji je odbio da se alkotestira“, navode.

Policija je alkotestirala i tridesettrogodišnjeg vozača teretnog vozila i utvrdila da ima 1,38 promila alkohola u organizmu, dok je dvadesetdevetogodišnji vozač „juga“ odbio da se alkotestira. Takođe iz saobraćaja je isključen i četrdesetjednogodišnji vozač „audija“ koji se sumnjiči da je upravljajući vozilom sa 1,72 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta i udario u ogradu..

U saopštenju navode i da je policija je iz saobraćaja isključila 24-godišnjeg vozača „pežoa“ koji je vozio sa 2,64 promila alkohola u organizmu. Zbog nasilničke vožnje određeno je zadržavanje, nakon čega mu je Prekršajni sud u Nišu izrekao zatvorsku kaznu od 30 dana, novčanu kaznu u iznosu od 120.000 dinara, zabranjeno mu je da upravlja vozilom B kategorije devet meseci i dobio je 15 kaznenih poena – navodi se u saopštenju.

Protiv ove trojice vozača će, zbog učinjenih prekršaja, biti podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Ukupno je, kako kažu, u danima vikenda otkrila i sankcionisala 14 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave.

„Apelujemo na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i dosledno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju“, poručili su iz niške policije.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Kylie Minogue
Za 3 minuta

Slow

Kylie Minogue
Frida
Za 6 minuta

I Know Theres Something Going on

Frida
Bananarama
Za 11 minut

Venus

Bananarama
Andrew Ridgeley
Za 14 minuta

Shake

Andrew Ridgeley
U Skriocu
Za 18 minuta

Ne Brini

U Skriocu

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend