Hronika

Treći dan potrage za mladićem koji je upao u Nišavu kod Pirota

Foto: ilustracija
Potraga za 18-ogodišnjem mladićem koji je u četvrtak uveče upao u Nišavu u Pirotu i dalje traje, ali za sada nije dala rezultate. Spasilačke ekipe i policija su na terenu već treći dan.

,,Za mladićem se još traga, za sada pretraga nije dala rezultate,“ kazala su u policijskoj upravi u Pirotu. Oni su za City Smart radio potvrdili da je reć o 18-godišnjem mladiću, migrantu.

Podsetimo, policiji u Pirotu je u četvrtak oko 20h prijavljeno da je neko upao u nabujalu reku. To se dogodilo  nedaleko od železničkog mosta. Od tada su policija i spasioci na terenu. Međutim i pored detaljne potrage još uvek nema rezultata.

Kao kažu iz policije u toku jučerašnjeg dana pretražen je teren oko fabrike ,,Tigar“ pa naniže, ali mladića nisu pronašli. Potraga se nastavlja i danas.

Pre dve nedelje u reci je nestala i 17-godišnjakinja, za kojom se tragalo sedam dana. Sedmodnevna potraga se okončala kada je telo devojke pronađeno kod sela Sopot.

Građani Pirota pokrenuli su peticiju ,,Za našu decu – da Nišava ne bude ubica“, u kojoj traže od Gradske uprave da hidroelektrana ,,Zavoj“ reguliše svoj rad.  Kako su naveli indirektni krivac za utapanje srednjoškoleke je taj što se voda iz hidroelektrane ispušta u Nišavu.

U peticiji od Gradske uprave tražili su da se Hidroelektrana ,,Zavoj“ pozove na društvenu odgovornost i da svoj rad učini bezbednim, kao i  da preduzmu sve mere zaštite na svojim objektima i infrastrukturi.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elle King
Za 2 minuta

Under Influence

Elle King
Marvin Gaye
Za 6 minuta

You

Marvin Gaye
Red Hot Chili Peppers
Za 8 minuta

Snow (Hey Oh)

Red Hot Chili Peppers
Faith No More
Za 11 minut

Edge of the World

Faith No More
Toploader
Za 15 minuta

Some Kind of Wonderful

Toploader

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend