Hronika

Tužilaštvo predložilo 6 meseci zatvora za Bjelogrlića zbog incidenta u hotelu Ambasador

Dragan Bjelogrlić nakon saslušanja
Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je optužni predlog protiv glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića. Tulaštvo je predložilo zatvorsku kaznu u trajanju od 6 meseci zatvora, zbog nasilničkog ponašanja usmerenog ka reditelju Predragu Gagi Antonijeviću u hotelu Ambasador, tokom trajanja Filmskih susreta.

Nakon ispitivanja svedoka i veštačenja Tužilaštvo je predložilo da se glumac oglasi krivim.

“Osnovno javno tužilaštvo u Nišu je u kratkom vremenskom periodu, nakon ispitivanja svedoka, obavljanja veštačenja, dana 26.11.2021. godine Osnovnom sudu u Nišu podnelo optužni predlog protiv Dragana Bjelogrlića, zbog krivičnog dela Nasilničko ponašanje iz čl. 344 KZ. Predloženo je da se isti oglasi krivim i da mu se izrekne kazna zatvora u trajanju od 6 meseci”, saopštili su iz Tužilaštva.

Podsetimo, Bjelogrlić je letos u Nišu bio zbog Filmskih susreta, a incident se desio u u Ambasadoru u noći 22. avgusta. Incident je izazvao veliku pažnju javnosti, a čitav događaj je dobio političku notu.

Međutim, uprkos incidentu koji se dogodio tog 22. avgusta, Dragan Bjelogrlić je proglašen glumcem treće večeri festivala za ulogu Hadži Trifuna u filmu “Nečista krv – Greh predaka”, a Letnjom pozornicom se orio gromoglasni aplauz koji je potrajao čak nekoliko minuta.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 30 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 27 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 24 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 19 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend