Društvo Hronika

U Berbatovu prijavljen slučaj spaljivanja mačaka, dve uginule

Foto: Udruženje Pit
U razmaku od svega par dana u selu Berbatovo kraj Niša tri vlasničke mačke zadobile su teške opekotine po telu, dok su dve uginule od posledica zadobijenih povreda. Ko je odgovoran za mučenje i ubijanje životinja ispituju nadležni organi, a meštani ovog sela kažu da se to dešavalo i ranije. Udruženje za zaštitu životinja "Pit" ponudilo je novčanu nagradu za bilo kakvu informaciju o mogućem počiniocu.

Prvi prijavljeni slučaj zlostavljanja mačaka dogodio se 1. februara,  a za svega par dana razmaka još dve mačke su zadobile opekotine po telu.

„Jedna je uginula prekjuče, druga  jutros, dok se trećoj ukazuje veterinarska pomoć. Prva mačka je pronađena 1. februara, a dva dana kasnije još jedna. Policija je postupala i obavila razgovor sa meštanima, a mi ćemo podneti krivičnu prijavu, nakon što dobijemo rezultate obdukcionog nalaza“, objašnjava Nina Krstić, punomoćnik Udruženja Pit.

Dodaje da su to slučajevi za koje se zna i da ih verovatno ima vipe, jer meštani kažu da se to događalo i ranije.

Krstić objašnjava  da je reč o krivičnom delu ubijanje, mučenje i zlostavljanje životinja i da je Udruženje „Pit“ ponudilo novčanu nagradu za informacije o počiniocu. „Podnećemo krivičnu prijavu protiv, za sada, NN lica. Nudimo nagradu od 1.000 evra za sve koji imaju informaciju o izvršiocu ovog krivičnog dela“, navodi Krstić.

Ona se osvrnula na slučaj mačka Dextera koji je pre par godina spaljen u centru Niša, koji do dana današnjeg nije razrešen.

Iz  policije kažu da je slučaj prijavljen 3. februara, kao i da preduzimaju mere i radnje iz svoje nadležnosti, te da je o svemu obavešteno Osnovno javno tužilaštvo.

*Tekst je dopunjen nakon informacija iz niške policije.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Hot Chip
Za 0 minuta

Down

Hot Chip
Elton John & Rendy Newan
Za 3 minuta

It's Tough to Be God

Elton John & Rendy Newan
Gipsy Kings
Za 7 minuta

Trista Pena

Gipsy Kings
Aerosmith
Za 12 minuta

What it Takes

Aerosmith
JJ Cale & Eric Clapton
Za 16 minuta

Don't Cry Sister

JJ Cale & Eric Clapton

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend