Hronika

U prostoru menjača i prtljažniku švercovali 53.000 evra

Foto: Uprava carina
Pripadnici Uprave carina su, ujutru 4. marta, na graničnom prelazu Horgoš otkrili pokušaj švercovanja 53.000 evra. Taj novac bio je sakriven u prostoru menjača i u fabričkoj šupljini prtljažnika.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao “audi” nemačke registracije. Njime su ka Turskoj putovala dvojica 20-godišnjih državljana Nemačke turskog porekla. Prilikom uobičajene konverzacije sa carinicima obojica su rekla da nemaju ništa za prijavljivanje.

“Da to ne stoji, ispostavilo se već na početku detaljnog pregleda automobila, kada je u prostoru iza zaštitne plastike menjača pronađeno 20.000 evra”, kažu u Upravi carina. Kako su dodali, sakriveni novac pronađen je i u prtljažnom prostoru. Naime, ispod police u fabričkoj šupljini nalazilo se još 33.050 evra.

Oni su još naveli da ovaj slučaj zavređuje pažnju, ne samo zato što je u pitanju švercovanje ovolike sume novca, već i zato što se ona nalazila sakrivena na ovim mestima. Podvukli su da je zaplena deviza svakodnevna pojava na graničnim prelazima. Kako su rekli, najveći broj putnika koji dolaze iz Evropske unije to ne čine, iako i tamo važi ovo pravilo.

“Zaplene deviza su gotovo svakodnevna pojava na našim graničnim prelazima, uprkos manjoj fluktuaciji putnika i stalnim apelima Uprave carina da se gotovina iznad 10.000 evra mora prijaviti, kao i u bilo kojoj od država EU. Odatle dolazi najveći broj putnika, koji to, iz samo njima znanih razloga, ne čine”, rekli su oni.

U ovom slučaju, krijumčarene devize su zajedno sa putnicima i automobilom preuzeli u dalju nadležnost policija i tužilaštvo.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 57 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 54 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 51 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 46 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend