Hronika Zdravlje

Uhapšen jedan od načelnika Vojne bolnice

Policija je uhapsila G.D., načelnika Internog odeljenja Vojne bolnice jer je vršio pregled civilnih pacijenata bez uputa i naplaćivanja pregleda. Sem lekara uhapšen je i pacijent, koji mu je u zamenu za pregled obećao novac i dovodio druge pacijente.

Iz Tužilaštva su saopštili da se lekar oglušio o naredbu upravnika Vojne bolnice kojom je zabranjeno vršenje pregleda civila bez odgovarajućeg lekarskog uputa i novčane nadoknade. On je od septembra 2020. godine organizovao i lično obavljao preglede. Pacijente mu je dovodio, kako se navodi drugi uhapšeni.

Okrivljeni N. N. ga je dovodio u zabludu kako će mu pomoći oko rešavanja finansijskih problema i na taj način ga umišljajno podstrekivao da učini navedeno krivično delo – stoji u saopštenju.

Lekar Vojne bolnice se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja, dok je N. N. uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju.

Hapšenja su izvršena po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, a osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati, u kom roku će biti saslušani u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

U Vojnoj bolnici u Nišu su za City Smart radio potvrdili  informaciju. Napomenuli su da će zvanično saopštenje  ove ustanove biti dostupno sa sajtu Ministarstva odbrane, najkasnije sutradan.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali